Espen Johannessen

Førstelektor - Høgskolen i Narvik

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Hund, Casual, Sporty, Traktekaffe, Espresso, PC, Teamarbeider, Ettertenksom, Forskning

Jobb

Jeg underviser i prosessteknologi ved Høgskolen i Narvik og er også tilknyttet gründerbedriften Solbes AS som jeg var med å etablere og drive i oppstartsfasen. På HiN underviser jeg i kjemiteknikk, statistisk prosesskontroll og miljøkunnskap. Solbes leverer og installerer solenergianlegg. I jobben er det viktig å lete etter gode prosjekter i markedet og prøve å selge inn en god idé til potensielle kunder. Jeg bruker en del tid på å lage presentasjoner til markedsarbeid. Samtidig har vi et sterkt teknologifokus og optimaliserer de tekniske løsningene for kundene, og jobber med å realisere egen teknologi i samarbeid med andre forskere. Det beste med jobben er at jeg sjøl avgjør hva jeg skal gjøre og dermed hvor mye bedriften lykkes med å få gjennomført.

Utdanning

Realfag interesserer meg fordi det gir meg mulighet til å forstå sammenhengene i naturen og teknologi. Jeg liker å jobbe analytisk slik at jeg forstår hvordan ting fungerer og så jobber videre med dem for problemløsning eller utvikling. Innen matematikk og fysikk ble det fort ganske vanskelig på videregående, og dette var nok også de fagene som var viktigst grunnlag for universitetsstudiene.

Om meg

Jeg er friluftsinteressert og bruker en del tid på skitrening. Jeg har bodd siden 2007 i Narvik og bor her med min familie som består av kone, tre barn og en hund. TV-serier jeg liker er Breaking Bad, Revolution og reportasjer om jakt, fiske og villmark.