Espen Sæter

Avdelingsleder - Kongsberg maritime

Liker

Utendørs, Langtur, Musikk på øret, Teamarbeider

Jobb

Jobben jeg har i dag går ut på å være leder for en avdeling med ingeniører som til daglig jobber i forskjellige prosjekter. Min jobb er blant annet å sørge for at ingeniørene har den nødvendige kompetansen som prosjektene trenger. Tidligere har jeg jobbet som prosjektleder og prosjektingeniør. Mesteparten av min erfaring er fra prosjekter mot olje og gass i Nordsjøen, men noe er også mot landbasert industri. I alle jobbene mine har det vært veldig viktig med den faglige bakgrunnen for å forstå oppgavene som jeg selv eller andre rundt meg har måttet løse.

Utdanning

På videregående gikk jeg på datalinje og hadde veldig interesse for programmering, men realfagene var den gang mildt sagt ikke min sterke side. Motivasjonen til å gå videre på skole var heller ikke tilstede så etter en tid med militærtjeneste og etter hvert ny gjennomgang av realfagene så kom også motivasjonen for å studere. Med fortsatt interesse for programmering og noen tilfeldigheter endte jeg opp på ingeniørhøgskole på linje for prosessautomatisering. Med bakgrunn i bra resultater, stor faglig motivasjon og sans for studentlivet fortsatte jeg ytterligere 2 år etter ingeniørhøgskolen og ble sivilingeniør.

Om meg

Intense dager på og utenom jobb gjør at jeg har behov for å komme meg ut og trene, helst i skogen, både løping, sykling og langrenn. Ellers går det alltids en TV-serie som kan være verdt å se.