Even André Fiskvik

Utviklingssjef - The Comet Cult

Liker

Utendørs, Sydentur, Digital, HTML, Musikk på øret, Casual, Kaffe Latte, Traktekaffe, Espresso, Mac, Ettertenksom, Barn

Jobb

Som utviklingssjef i selskapet har jeg ganske mange ansvarsoppgaver, men en typisk hverdag inneholder; - Sikre for at vi har et system som alltid er oppe/tilgjengelig og som fungerer effektivt. - Oppsett og vedlikehold av servere i nettskyen - Kvalitetssikring; Gi tilnakemelding på kodesnutter fra våre andre programmerere - Programmering av web applikasjoner og mobile applikasjoner Det beste med jobben er at det stadig er nye utfordringer som må løses, og jeg får gjøre det jeg alltid har hatt lyst til å drive med. Mest berikende er det når man ser når de løsningene man har laget blir brukt og gjør folk tilfreds. Da har man lyktes. Man får ikke brukt alt man har lært oppgjennom skoleårene direkte, og mye av det faller ut med tiden. (Det man ikke bruker, faller ut). Det som jeg faktisk tar med meg fra utdanningen er måten å arbeide på, og mange knakker å henge ting på. Det gir deg gode egenskaper som gjør at du jobber på måte der du kan takle de fleste problemstillinger som blir kasttet mot deg. Som programmerer bruker man mye av matematikk, og i enkelte områder også mye fysikk, som utgangspunkt for de problemene man skal løse.

Utdanning

Årene ved HiST var utrolig spennende og klarte på en veldig fin måte å kombinere teoretisk materiale sammen med det praktiske. Det de fleste ofte husker fra HIST er programmering av bl.a. lego-roboter (LEGO mindstorm). I tillegg fikk jeg mye relevant teori og erfaring i forhold til programmering som er noe jeg har fått godt utbytte av i min jobbhverdag. Mattematikk var utfordrende og på et høyt nivå. Fra ungdomsskole og delvis videregående var jeg vant til å kunne klare de fleste fag bra uten å måtte legge inn veldig mye innsats, men her måtte jeg jobbe mye hardere enn til vanlig for å komme igjennom de fagene. Det gir en veldig god følelse i etterkant når man jobber hardt og så får til å mestre noe.

Om meg

Ved siden av å være gründer så bruker jeg mye tid sammen med kone og mine to barn, familie er viktig for meg. Ellers er terrengsykling, fotografering og Xbox-spilling hobbyer som jeg trives med. Men mest av alt finner du meg nok foran Mac'en med et par headphones, lyttende til musikk, i mens jeg surfer etter hva som er det neste nye innenfor IT og programmering.