Even Gillebo

Geolog - Oljedirektoratet

Liker

Sydentur, Bokorm, Digital, Brettspill, Bare tommeltotter, Casual, Laid-back, Te, Fastfood, Spraglete, PC, Teamarbeider, Pratsom, Geologi, Superhelt, Barn, Fargeblyanter

Jobb

For de som lurer på hva jeg kan by på, så kan jeg holde presentasjoner om livets utvikling, justerbart på tid og nivå, fortelle om oljevirksomheten i Norge og hva Oljedirektoratet bedriver, samt utdannelse og jobberfaring. Jeg jobber som byråkrat. Fra tid til annen presenterer jeg om livets utvikling på jorden (kort-versjonen). Det viktigste jeg holder på med er tildeling av lisenser for letevirksomhet på norsk sokkel. I tillegg jobber jeg med oppfølging av hva oljeselskapene gjør i de lisensene de faktisk får tildelt. Arbeider også med stratigrafi. Er også verneombud. Arbeidsdagen min varierer veldig, om høsten har jeg masse å gjøre med nye lisenser, noe som involverer møter med oljeselskaper og Olje- og Energidepartementet. På vårparten arbeider jeg med andre byråkrati-ting og prøver å få gjort noe med alt det som har måttet skure å gå mens jeg fokuserte på lisenstildelinger. Det blir også noen konferanser og feltturer i ny og ne. Jeg har fått bruk for overraskende mye av det jeg har studert og lært (også matematikk og nynorsk!). Det beste med jobben min er allsidigheten. I OD har vi tilgang til alle data for sokkelen og hva vi kan arbeide med er super-fleksibelt! Jeg har dessuten masse gode kollegaer som alltid hjelper. Jeg synes å kunne være til hjelp når jeg blir kontaktet av for eksempel oljeselskaper eller andre er veldig trivelig.

Utdanning

Jeg hadde absolutt ikke snøring på hva jeg skulle drive med videre da jeg gikk på videregående skole. Annet enn en vag ide om at jeg sikkert burde ta noe naturfagaktig, siden faren min hadde gått på NTH (nå NTNU) i Trondhjem. Jeg synes matte var moderat skrekkelig, men fysikk og biologi var gøy (særlig disseksjon, er det normalt?). Norsk sidemål var et begredelig kapittel og nok det jeg slet mest med (samt gym, skjønt teori-delen gikk veldig bra). Religion og historie var de tingene jeg klarte meg best i. Det ble en stor overgang da jeg kom på universitet. Først hadde jeg tenkt til å studere biologi, men fant ut at da trengte jeg masse kjemi, som jeg ikke hadde tatt på vgs. Så tok jeg en god del fag, som ex.phil (filosofi som alle må ta, unntatt farmasøytene tror jeg), matte (fordi jeg tydeligvis likte å plage meg selv), statistikk, fysikk og geologi, som ble det jeg fortsatte med, gjennom det slumset jeg mer eller mindre tilfeldig inn på hydrogeologi (hvordan vann beveger seg i bakken) og forurensningstransport og tok hovedfag i det. Brukte litt ekstra tid på hovedfag fordi (mange kjempegode grunner). Tenkte en periode på om jeg skulle studere historie eller arkeologi, men klarte egentlig aldri å komme på en jobb jeg kunne få når jeg ble ferdig med det, så fortsatte på naturfag. Det var en ganske stor overgang fra videregående til universitet. Jeg studerte jo i hjembyen min (Oslo), men ble overrasket over hvor fort alle vennene mine forsvant til hver sin kant. Mange av dem er fremdeles mine gode venner i dag, men det at man ikke lenger nødvendigvis så dem hver dag, fordi de var opptatt med sine studier eller jobber, kom brått på. Det jeg husker best fra universitetet var da det gikk opp for meg hvor mye bedre jeg kunne gjort det på videregående hvis jeg bare hadde lest litt mer lekser hver dag! En av de virkelig fine tingene med universitetet er jo at du faktisk, vel stort sett, studerer det du selv synes er interessant, men nesten vel så viktig var det at man var litt sosial og ble med i en forening eller noe. Det er nemlig veldig fort gjort å føle seg alene på universitetet, selv om du går sammen med hundrevis av jevnaldrende.

Om meg

Utenom jobb er jeg godt i gang med 40-årskrisen, i mitt tilfellet med moderate utslag så langt (om jeg skal si det selv), annet en ny tv og en do formet som et egg. Jeg sleper kadaveret mitt ut på joggetur en gang i uken omtrent, prøver å holde et minimum av oversikt over hva mitt avkom bedriver og spiller dataspill og rollespill (Dungeon&Dragons o.l.) med venner jeg har hatt siden jeg gikk i ungdomsskolen.