Fride Berg Standerholen

Stipendiat og høgskolelektor - Høgskolen i Hedmark

Liker

Utendørs, Lagidrett, Våt i håret, Sydentur, Quiz, Brettspill, Te, Forskning, Sko, Interiør

Jobb

Jeg jobber med et doktorgradsprosjekt hvor jeg studerer hvordan spermiekvalitet påvirkes ved preservering, samt undersøker hvilke parametre som kan brukes til bestemmelse av spermiekvalitet. Jeg er også midlertidig ansatt som høyskolelektor og er i den forbindelse involvert i mastergradsutdanningen i bioteknologi ved Høgskolen i Hedmark. Forskning er spennende, utfordrende og artig, så jeg håper å kunne forsette å jobbe med dette fremover. Jeg føler hele tiden at jeg lærer noe nytt og at det stadig er nye spørsmål som oppstår og som man gjerne skal finne svar på. Noe av det beste med jobben er at de færreste dager er like og at jeg får ta del i et fint forskningsmiljø med masse hyggelige mennesker, hvor vi sammen jobber mot nye mål.

Utdanning

Jeg har helt siden ungdomsskolen syntes at biologi er et spennende fag, men det var alikevel ikke lett å velge videre vei etter videregående. Valget falt den gang på bachelor i bioteknologi ved det som den gang het landbrukshøyskolen på Ås. Der hadde jeg tre utrolige fine år og jeg var lysten på mer. Derfor valgte jeg å flytte tilbake til Hedemarken og starte på master i bioteknologi ved Høgskolen i Hedmark. Fordelen med dette studiet et man får utrolig tett oppfølging og læringsutbyttet er stort. Her har jeg trivdes så godt og er glad jeg fortsatt er en del av dette miljøet. Min erfaring er at realfag blir bare mer og mer artig desto mer du lærer.

Om meg

Etter endt arbeidsdag er det utrolig godt å kople av med familie og venner og jeg liker å svippe innom skytebanen når jeg har tid. Konkurranseskyting er nemlig noe jeg har bedrevet aktivt siden 10-årsalderen. Jeg er oppvokst i Romedal, jobber nå på Hamar og bor i Vallset.