Frøy Birte Bjørneseth

Principal Engineer Human Factors and Control Centres - Rolls-Royce Marine AS

Liker

Utendørs, Topptur, Våt i håret, Vind i håret, Sydentur, Digital, Hund, Casual, Kaffe Latte, Te, PC, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Forskning, Design, Mote, Smykker, Sko, Barn, Interiør

Jobb

Jobber i Rolls-Royce Marine som Principal Engineer innen for menneskelig faktor og kontroll sentre. Her i Rolls- Royce får vi være en del av et stimulerende miljø, hvor vi jobber tett opp mot rederier for levering av produkter til det maritime miljøet. Før jeg begynte på doktorgraden min jobbet jeg litt med softwareutvikling og har deretter jobbet fulltid med forskningsarbeid innen menneske maskin interaksjon, som var mitt fokus for doktoravhandlingen. Dette området blir ofte litt glemt i utviklingsprosessen av skip, utstyr og under presset av korte frister for levering. Min oppgave er å sikre operatørens interesser og å øke sikkerheten om bord ved å undersøke, tilføye og opprettholde blant annet ergonomi, redusere faren for menneskelig svikt og sørge for et klart og tydelig utrykk i brukergrensesnittene, slik at der ikke er rom for misforståelser. Det er viktig å legge til rette for at operatøren av for eksempel en skipsbro skal kunne jobbe under optimale forhold. Det er viktig at operatøren (kaptein/styrmann/maskinist) kan jobbe uforstyrret og ha fullt fokus på oppgavene han/hun skal gjøre. Det beste med å jobben min er at jeg har så mange muligheter. Det alltid noe nytt og spennende på gang. I tillegg har vi et flott arbeidsmiljø som gjør at arbeidsdagen blir ekstra kjekk.

Utdanning

Jeg har alltid vært interessert både i teknologi og i mennesket. Når jeg kunne til slutt sette fagkombinasjonene mine sammen og forske på menneske og maskin samhandling, ble det en perfekt kombinasjon.

Om meg

Jeg er oppvokst og bor i Ålesund, men har også bodd i Scotland (Glasgow). Alle burde studere et år (eller flere) i utlandet. For en utvikling man gjennomgår da! På fritiden liker jeg å tilbringe tid med samboer og barn, familie og venner, trene, gå i fjellet, stå/gå på ski og snowboard og gå tur med hunden vår.