Geir Vareberg

Prosjektleder - Telenor

Liker

Utendørs, Kampsport, Våt i håret, Vind i håret, Håndverker, Casual, PC, Teamarbeider, Vampyr, Barn, Arkitektur

Jobb

Jeg jobber i Telenor Maritim Radio. Jeg har en tredelt rolle: Jeg er prosjektleder i prosjekter for utvikling av nye tjenester, jobber med forretningsutvikling, jeg er ansvarlig for oppfølging av skoler som underviser i maritim radio-fag samt oppfølging av fag-pensum, og så jobber jeg i internasjonale standardiserings-forum. I jobben blir det en del reising, både i Norge og i utlandet, spesielt London og Geneve. Jobben innebærer mye møter og dialog med andre mennesker for å bli enig om utvikling av produkter, tjenester og forretningskonsept. En typisk arbeidsdag kan enten være på kontoret i Arendal. Jeg er den eneste som jobber i Telenor Maritim Radio og som sitter i Arendal, men det er ofte møter via PC, så dagene blir ikke ensomme likevel. Men vel så typisk er reise til Oslo, Bergen eller Stavanger, hvor det foregår møter. Av og til (3-4 gng i året) reiser jeg på standardiserings-møter i utlandet, og jeg reiser også til skoler som underviser i maritim radio og maritime satellittløsninger. Det beste med jobben min er å møte mange mennesker og få jobbe med maritime kommunikasjonsløsninger, for det synes jeg er spennende. Jeg trives også veldig med å jobbe i prosjekter, for da får jeg stadig nye oppgaver som må løses. Utdanningen min er god ballast i den jobben jeg har, for man må raskt kunne sette seg inn i og forstå teknologiske løsninger og konsepter.

Utdanning

Det mest interessante med utdanningen min er å lære og forstå teknologi som ligger til grunn for det meste av teknologiske duppedinger og kommunikasjonssystemer i dag. Jeg valgte å bli ingeniør fordi jeg synes det er spennende med teknologi, og kanskje spesielt radioteknologi. Det var også derfor jeg valgte å ta fag som digital signalbehandling. Nå er jeg ikke kjempeflink i matte, og på ungdomsskolen måtte jeg jobbe mye med matte for å forstå faget. Og studieretningen jeg valgte, krever en viss grad av forståelse og kunnskap om matte. Men det gikk bra, jeg fikk det til! Og det er ganske gøy når man kan jobbe mot et mål, streve litt og så klare det! Men mattefag kan være ganske forskjellige, og noe gikk greit mens annet var vanskelig. De fagene jeg strevde med, var typisk fag som jeg ikke syntes noe om, eller hvor læreren ikke var noe god til å undervise (demotiverende). Ellers var det så vidt jeg husker, ingen fag jeg strevde veldig med, men jeg måtte jobbe mye med alle fag for å mestre fagene. Når jeg gikk på videregående, var det ikke så mange andre utdanninger som jeg vurderte. Jeg syntes telekommunikasjon og spesielt maritim kommunikasjon var spennende, og det ville jeg jobbe med! Overgangen fra videregående var egentlig ikke så dramatisk sånn skolemessig. En god ballast fra videregående er likevel viktig for å mestre fagene på høyere studier, og det syntes jeg at jeg hadde. Den største overgangen var nok å flytte hjemmefra, bort fra mors kjøttkaker....

Om meg

Jeg har en familie med kone og to barn; en sønn på 14, og en sønn til på 3 mnd! Og med en slik familie som attpåtil er veldig aktiv, får man aldri fritidsproblemer. Men jeg trener 2 - 4 ganger i uken, gjerne løping og litt styrketrening. Siden jeg har en del år med kampsport, så liker jeg å ta en runde på boksesekken eller trene på teknikker. Noe av det jeg liker aller best å holde på med, er snekring og oppussing, hagearbeid og slikt. På sommeren er vi gjerne ute med båten, dykker, eller fisker. Har en god kompis i Lillesand som jeg fisker med.