Hanne Haslene-Hox

Forsker - SINTEF Materialer og kjemi

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Bokorm, Quiz, Forskning

Jobb

Jeg jobber som forsker hos SINTEF, i sektor for bioteknologi og nanomedisin. Her forsker vi på veldig mye forskjellig, som å lage medisiner og vaksiner for oppdrettsfisk, oppdage nye kjemiske stoffer som kan brukes som ny antibiotika eller som kreftmedisin, vi bruker bakterier og andre celler som fabrikker og ser på hvordan vi kan utnytte avfall og biomaterialer (som tang og tare) til å lage biodrivstoff eller andre råvarer (mat, fôr, medisiner). Jeg jobber både mye praktisk, men holder også på med prosjektledelse, hvor jeg planlegger hva slags forsøk vi skal gjøre, og skriver rapporter om de resultatene vi får. Jeg jobber mye med proteinanalyser og cellekultur-studier - som jeg lærte mye om under doktorgradsstudiene. I jobben min har jeg også som oppgave å lage nye forskningsprosjekter. Før jeg begynte i SINTEF fullførte jeg en doktorgrad der jeg jobbet med kreftforskning og kjemi. Jeg så på hva slags byggesteiner en kreftsvulst er laget av, og hva slags proteiner de inneholder.

Utdanning

Jeg syntes det hørtes veldig spennende ut å være på lab og gjøre forsøk. På den måten kunne jeg jobbe mye praktisk samtidig som jeg tok en høyere utdannelse. Jeg var også veldig aktiv i studiemiljøet med linjeforening, Samfundet, UKA, og en studentforening som driver med profesjonelt fyrverkeri!

Om meg

Utenfor jobb så holder jeg på med fjellklatring og går turer i fjellet (med og uten ski) og liker å fotografere og danse. I tillegg følger jeg fortsatt med på hva som skjer på kjemilinja på NTNU, for når man har studert der blir man aldri helt ferdig.