Håvard Haarstad

Daglig Leder - VITEC AS

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Casual, Traktekaffe, PC, Teamarbeider, Pratsom

Jobb

Jeg er daglig leder i VITEC. VITEC har 70 ansatte og driver med opplæring, inspeksjon og kontroll, hovedsakelig i olje og gass - bransjen. Mitt arbeid består mest av å lede bedriften internt med alle de møter og aktiviteter det medfører. Jeg har totalansvaret for ansatte og økonomi. Jeg deltar i salg, markedsføring og bruker noe tid på kunder. Utarbeidelse og gjennomføring av VITEC`s strategier, budsjetter og handlingsplaner tar også mye av tiden min. Jeg har tatt tilleggsutdanning i økonomi og ledelse, og de siste 15-20 årene har jeg brukt mindre tid på rene ingeniør-oppgaver.

Utdanning

Jeg gikk først ingeniørhøyskolen i Trondheim. Etterpå tok jeg 3 år på Heriot Watt University i Edinburgh, Skottland. Jeg liker tall, diagrammer og store kompliserte konstruksjoner. Jeg synes det er moro å delta i skapelsen av store bygg eller stål-jacketer som skal plasseres i f.eks. Nordsjøen. Jeg har alltid vært opptatt av realfag. Det som var vanskeligst i overgangen fra videregående til Høyskole og Universitetet var matematikk. Jeg hadde vanskelig for å forså nytten av alt vi skulle lære. Senere har jeg forstått at de fleste ingeniører ikke trenger avansert matte til daglig, men noen få blir forskere, oppfinnere og produktutviklere, og de trenger avansert matte.

Om meg

Jeg er en familiemann som har vært gift i 25 år. Vi har to voksne barn. På fritiden liker jeg å mosjonere, både i treningsstudio og ute i naturen. Jeg fisker og jakter mye. Av og til spiller jeg litt svært amatørmessig golf med gode venner her hjemme eller på turer i utlandet. Jeg liker godt å reise til nye steder.