Håvard Vollset Lien

Universitetslektor - NTNU

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Lagidrett, Våt i håret, Vind i håret, Bokorm, Musikk på øret, Brettspill, Synger, Spiller, Håndverker, Katt, Hund, Dress-code, Uniform, Casual, Te, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Forskning, Astronomi, Geologi, Superhelt, Dans, Design, Barn, Fargeblyanter, Interiør, Arkitektur

Jobb

Jeg jobber idag på NTNU i Ålesund, hvor jeg er studieprogramleder for Bachelor i skipsdesign. Dette innebærer at jeg har det overordnede faglige ansvaret for heles studiet. I tillegg underviser jeg i flere av emnene, blant annet relatert til hydrostatikk, stabilitet, skrogmotstand, styrke osv. Jeg er også involvert i flere av forskningsprosjektene som instituttet vårt driver. I tillegg utfører jeg konsulentoppdrag for næringslivet gjennom mitt eget firma.

Utdanning

Jeg valgte utdanningen min fordi jeg har interesse for skip og båter, oo fordi realfag i utgangspunktet interesserte meg. Jeg vurderte også å studere historie, da dette alltid har fascinert meg, men jeg endte med å ha historie som hobby og velge skipsfaget som levevei. Overgangen fra videregående til ingeniørhøyskole var helt grei, men det var ingen bakdel å få et års pause etter videregående da jeg avtjente verneplikten. Da var jeg motivert til å ta fatt på nye studier igjen.

Om meg

Jeg er en generelt interessert person, leser mye historie, både romaner og dokumentarer. Jeg er glad i musikk, spiller trekkspill, gitar og synger. Jeg er ellers en sosial person som liker å treffe nye mennesker. Fritiden går mye med til mine tre jenter på 11, 14 og 48 år, samt hunden vår Happie, samt å holde seg i noenlunde fysisk form. TV holder jeg meg unna, da det er lite fornuftig å se på.