Håvard Vollset Lien

Design Manager - Skipsteknisk

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Våt i håret, Vind i håret, Bokorm, Musikk på øret, Brettspill, Synger, Spiller, Håndverker, Katt, Hund, Dress-code, Uniform, Casual, Te, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Forskning, Astronomi, Superhelt, Dans, Design, Barn, Fargeblyanter, Interiør, Arkitektur

Jobb

Jeg leder idag designavdelingen i Skipsteknisk AS, og har hovedansvaret for å utvikle de skipsdesignene som vi selger. Arbeidet inkluderer administrative oppgaver, slik som møtevirksomhet internt og eksternt, lede designgrupper i firmaet, holde kontakt med underleverandører, jobber mot kunder sammen med salgsapparatet, kontakt mot klasseselskaper, nasjonale myndigheter og International Maritime Organization. I tillegg har jeg spesialisert meg i hydrodynamikk, slik at mine faglige oppgaver også inkluderer beregninger og kreative oppgaver i så måte, slik som feks. skrogutforming.

Utdanning

Jeg valgte denne utdanningen fordi jeg har interesse for skip og båter, oo fordi realfag i utgangspunktet interesserte meg. Jeg vurderte også å studere historie, da dette også ligger mitt hjerte nær, men jeg endte med å ha historie som hobby og velge skipsfaget som levevei. Overgangen fra videregående til ingeniørhøyskole var helt grei.

Om meg

Jeg er en generelt interessert person, leser mye historie, både romaner og dokumentarer. Jeg er glad i musikk, spiller trekkspill, gitar og synger. Jeg er ellers en sosial person som liker å treffe nye mennesker. Fritiden går mye med til mine tre jenter på 5, 8 og 41 år, samt å holde seg i noenlunde fysisk form. TV holder jeg meg unna, da det er lite fornuftig å se, og arbeidet innebærer endel skjermarbeid.