Hege Indresand

Seniorforsker - Norce

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Lagidrett, Sydentur, HTML, Katt, Hund, Laid-back, Hipster, Kaffe Latte, Traktekaffe, Fargerik, PC, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Forskning, Design, Mote, Interiør, Arkitektur

Jobb

Jeg er forsker i NORCE Norwegian Research Centre. Jeg jobber med målinger og analyser av støv utslipp i industrien og byene. Når man er forsker på et institutt driver man mest med ren forskning og ikke så mye undervisning, som når man jobber på et universitet. Mye av arbeidstiden foruten om selve forskningsoppgavene på laboratorier eller ute i feltet, går med til å tenke ut og skrive prosjektsøknader for å skaffe finansiering til forskningen vi skal drive med. Vi samarbeidet på de fleste prosjekter med for eksempel industrien på problemstillinger de har eller selskaper som driver med teknologi innovasjon. Jeg bruker absolutt alt jeg har lært i utdanningen min. Det at jeg tok en Post doc stilling etter doktorgraden ha spesielt hjulpet meg til å kunne jobbe som forsker.

Utdanning

Da jeg vokste opp i Tønsberg kjente jeg ingen som hadde doktorgrad, og viste egentlig ikke at det var helt greit for meg å gå så høyt i utdannelse innen et fag. Jeg visste rett og slett ingenting om hva man ble med doktorgrad og forskningssbakgrunn. Mine venner kaller meg fortsatt professor, men jeg er jo ikke det selv om jeg er forsker med doktorgrad. Jeg kjente bare på meg at jeg hele tiden følte det var mer å lære, så jeg bare fortsatte. Nå vet jeg jo hvor mange muligheter som ligger for mine føtter og hvilken frihet utdanningen min har gitt meg, og jeg tenker alltid på at hvis det var noen som hadde fortalt meg dette for lenge siden hadde jeg ikke bare vært drevet av nysgjerrighet men også viten om mulighetene høy utdanning innen realfag kan gi en person. En annen fin ting med å ta høy utdanning i Norge er at det finnes så mange muligheter for å reise ut og ta noe av tiden i utlandet, for så å bringe det tilbake til Norge. Dette er veldig positiv erfaring å gjøre seg som person, og det hjelper en i å tenke annerledes og bredere.

Om meg

Ved siden av jobben, er jeg mye ute i naturen på gåturer i skogen og fjellturer. På vinteren elsker jeg langrenn. Jeg har 2 hunder, og så rir jeg en del på hest. Ellers liker jeg terreng sykling og styrketrening.