Henrik Helmers

Designer - Vivaldi Technologies

Liker

Langtur, Digital, HTML, Katt, Casual, Espresso, Fargerik, Sort-hvitt, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Sjefete, Astronomi, Superhelt, Design, Arkitektur

Jobb

Jeg jobber som brukeropplevelses-designer. Jeg utvikler konsepter for brukergrensesnitt og navigasjon i IT-systemer, designer, prototyper, tester og implementerer dem i kode. Hver dag bruker jeg det jeg har lært om psykologi, menneskers samhandling og teknologiens muligheter. Det beste med jobben min er å få bygge helt nye ting på måter ingen trodde var mulig. Når man med begrenset teknologi får noe til å føles solid, polert og elegant er det en god følelse.

Utdanning

Jeg valgte Teknologi, organisasjon og læring fordi jeg alltid har vært opptatt av teknologi, men har ment at den menneskelige faktor er den viktigste komponenten i systemet. Når store, viktige systemer ikke fungerer slik de skal, er det ofte ikke fordi systemet i seg selv er dårlig, men fordi designerne ikke tok tilstrekkelig hensyn til den menneskelige faktor. Før jeg begynte på teknologi, organisasjon og læring studerte jeg et år psykologi. Det var en ganske tøff overgang fra videregående, der jeg fulgte store forelesninger og hadde mye ansvar for egen fremdrift. Hvis jeg hadde visst hvor gøy det var å jobbe med realfag, hadde jeg nok valgt enda mer matematikk på videregående og universitetet.

Om meg

Utenom jobben jobber jeg enda mer. Jeg driver mitt eget enkeltmannsforetak, Pikselert, og er engasjert i Oslos startup-miljø. Jeg liker å lære meg nye ting, spesielt om de på en eller annen måte er relatert til yrket mitt.