Ingebrigt Berg

teknisk arkitekt - Jprofessionals AS

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Lagidrett, Våt i håret, Vind i håret, Best med ball, Digital, Quiz, HTML, Brettspill, Synger, Spiller, Casual, Laid-back, Gourmet, Kaffe Latte, Traktekaffe, Espresso, PC, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Sjefete, Best uten boss, Forskning, Astronomi, Zombie, Dans, Design, Barn, Arkitektur

Jobb

Jeg bygger kjernedatasystemer for store organisasjoner/bedrifter. Dette er datasystem som gjerne ikke synes så godt, som løser ting man gjerne tar som en selvfølge, og som det gjerne er viktig at fungerer. Det siste året har jeg jobbet for skatteetaten, med å bygge et system som tar imot data som rapporteres til skatteetaten. Vi tar imot veldig mye data. De som sender oss data er banker, borettslag, barnehager, og mange andre. Dataene jeg samler inn havner på selvangivelsen. Jeg jobber i et team på 10 programmerere, vi sitter sammen og lager løsningen. Vi samarbeider tett, ofte sitter vi 2 stykker å programmerer på samme datamaskin, vi kontrollerer hverandres arbeid, eller vi diskuterer problemer og feil vi sliter med. Jeg er teknisk arkitekt på teamet, som betyr at jeg har spesielt ansvar for tekniske valg, og hvordan vi bygger datasystemene. Jeg bruker omtrent halvparten av tiden min til å snakke med mennesker, resten til å programmere. Jeg snakker med saksbehandlere, økonomer og jurister i etaten for å forklare og forstå hva vi skal bygge. Jeg snakker med andre teknologer slik at vi får koordinert vårt arbeid med andre team. Jeg bruker også tid på å vurdere produkter, teknologier, kodebibliotek, løsninger, etc som kan være aktuelle for oss å bruke. Jeg er konsulent, og må innimellom (typisk etter 2-3 år et sted) finne meg en ny oppdragsgiver.

Utdanning

Datateknikk er et fag som hele tiden endrer seg veldig fort. Teknikker, metoder, språk og verktøy man bruker blir veldig fort utdaterte! På masterstudiet (som het siv. ing. da jeg gikk) lærte vi derfor ikke så veldig mye om noe enkelt språk, produkt eller verktøy. Vi lærte i stedet mye grunnleggende teori, men mest av alt lærte vi hvordan vi lærer oss nye ting. En annen ting vi lærte mye om er gruppearbeid. Å lage datasystem er i veldig stor grad gruppearbeid, man må hele tiden kommunisere og forstå andre mennesker. Jeg valgte å studere data fordi jeg var nysgjerrig på hvordan datamaskiner virker, pluss at data er jo enormt kult (og er det fortsatt!)

Om meg

Jeg har 3 barn, sykler til jobben, rekker cafe/restaurant besøk et par ganger i uken, og spiller litt (bedrifts-) fotball. Om vinteren står jeg mye på ski, og om sommeren er jeg ute å seiler så mye jeg kan. I fjor var jeg med broren min og seilte Skottland->Shetland->Bergen, som var veldig gøy. Jeg har også kolonihage, som betyr mye grilling, luking, grønnsakdyrking og gjerdemaling. Ellers er jeg nok bittelitt nerdete, jeg sitter mye foran skjerm, bygger min egen PC fra deler, har for mange dingser, og liker alle typer spill.