Ingrid Hanssen

Seksjonsleder - Andøya Space Center

Liker

Utendørs, Lagidrett, Fotballfanatiker, Bokorm, Digital, Quiz, Musikk på øret, Brettspill, Hund, Casual, Sporty, Kaffe Latte, Traktekaffe, Fastfood, PC, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Forskning, Interiør, Arkitektur

Jobb

Som seksjonsleder ved ALOMAR er jeg ansvarlig for driften av et unikt forskningsobservatorie for utforsking av atmosfæren i arktiske strøk. Vi holder på med lasermålinger, radarer, kamerasystemer og andre instrumenter for å observere temperatur, vind, partikler og mye annet mellom himmel og jord. Gjennom jobben møter vi forskere fra hele verden som forsker på ulike felt, og lærer mye gjennom å høre om deres arbeid. I tillegg får vi være med på rakettkampanjer, store prosjekter med målinger fra mange land samtidig, ballonger og andre spennende aktiviteter. Vi deltar på konferanser og presenterer ALOMAR og Andøya Space Center for interesserte over hele verden.

Utdanning

Innenfor fysikk er det svært mange valgmuligheter, og jeg valgte å fokusere på atmosfærefysikk- og dynamikk. Det er også svært gode muligheter til å samarbeide med bedrifter ved gjennomføring av bachelor og master-oppgaver, noe som gir gode kontakter med potensielt fremtidige arbeidsgivere. I utgangspunktet hadde jeg ingen planer om å utdanne meg innenfor realfag, men skulle tvert imot bli lærer. Fysikk og matematikk var blant favorittfagene på videregående, men jeg mente selv jeg ikke var flink nok. I løpet av studiet oppdaget jeg at det ikke handler om å være den som får til alt med en gang, men mest om å lære seg selv å kjenne. Noe av det viktigste jeg lærte det første året som student var hvordan jeg selv fungerte mtp. læring. Når man knekker den koden, kan man klare hvilke som helst fag!

Om meg

Jeg driver aktivt med leirdueskyting (jegertrap og nordisk trap), og går en del på småviltjakt, i tillegg til å være "hundemamma" til en 7 år gammel blandingshund. Har vært aktiv volleyballspiller i mange år, og spiller fremdeles for gøy.