Ingvild Overmo

Overlege - Helse Nord Trøndelag

Liker

Bokorm, Bare tommeltotter, Casual, Laid-back, Espresso, Teamarbeider, Pratsom, Biologi, Dans

Jobb

Jeg jobber som overlege ved en indremedisinsk avdeling. Min grenspesialitet er nyresykdommer. I løpet av en arbeidsdag har jeg ansvar for utredning og behandling av pasienter med ulike lidelser som høyt blodtrykk, diabetes, infeksjoner, nyresvikt mm. I tillegg har vi en rullerende vaktordning hvor vi har ansvar for alle pasienter som legges inn akutt ved medisinsk avdeling.

Utdanning

Jeg har alltid hatt lyst til å bli lege, og var derfor fast bestemt på å ta realfag. Dette da jeg syntes faget virket interessant og spennende, og jeg hadde lyst til å jobbe med mennesker. Jeg syntes fysikk var det vanskeligste faget, men likte godt biologi og kjemi. Matematikk var et fag jeg jobbet mye med, og likte bedre og bedre etterhvert. Som lege trenger du også å være god på kommunikasjon, både skriftlig og muntlig. Språkfag var noe jeg syntes var artig og også taklet bra uten alt for mye innsats... Overgangen fra videregående til medisinstudier gikk egentlig ganske bra, selv om det selvsagt ble et større ansvar for egen læring ved universitetet. Jeg har alltid likt å gå skole og lære nye ting, og stort sett vært motivert i forhold til det.

Om meg

Jeg er veldig glad i å spille amatørteater, og har vært med i ulike oppsetninger som revy, farser og også litt større oppsetninger/musikaler. Tidligere spilte jeg fotball i mange år, men dette er helt lagt på hylla nå. Er ikke sportsfanatiker, men liker å være ute på rolige gåturer. Har hytte på fjellet som jeg skulle ønske jeg hadde mere tid til å besøke... Var tidligere en stor bokorm, har ikke så mye tid nå, men liker en god bok!