Ivar Bjorøy

Ingeniør - Aibel

Inviter

Rollemodellen er i permisjon og kan ikke inviteres.

Jobb

Jeg jobber innen offshoreindustrien, da primært med Rør og Layout, som i grunn betyr at jeg ser på rørføringen av forskjellige systemer, og får det til å passe inn med eksisterende utstyr. Det at jeg jobber med layout gjør at jeg jobber sammen med mange andre disipliner for å finne den beste løsningen på plasseringer basert på tilgjengelig plass. Det som gjør det interessant, er at det er svært få steder der løsningen er rett frem. Jeg fikk jobben basert på min teknologiske utdanning og interesse, men det var også andre elementer som spilte inn. Blant annet har jeg lang erfaring som selger, som gjør at jeg er godt kjent med kunde/leverandørforhold.

Utdanning

Jeg har lenge vårt interessert for tekniske ting, og for hvordan ting fungerer. Det å gå ingeniørhøyskole var det som var mest naturlig for meg. Utdanningen var krevende. Enkelte fag falt meg mer naturlig enn andre, men det var de ingeniørrettede fagene som var de greieste. Matematikken ble også vanskelig da matte sluttet å være logisk, men gikk over til å bli matematikk. Logikk er noe en ingeniør gjerne setter pris på. Det å gå ingeniørhøyskolen medfører mange dager med lang arbeidstid, men det gjelder vel de fleste andre studieretninger også.

Om meg

Vel, for å sette ting virkelig i kontrast, kan jeg si litt om hva jeg har drevet med mest før og hva som faktisk veide tyngst under jobbintervjuet. Og det er at jeg har vært blomsterselger i 12 år. Jeg kan mer om sommerblomster enn den gjennomsnittelige nordmann, og er en av de få mannlige individer som rister på hodet når noen har en dehydrert begonia i en potte. Foruten dette spiller jeg gitar, driver mye med data, kjører store maskiner ved stort sett alle anledninger som byr seg, og drømmer om at Segway skal bli lovlig i Norge. Jeg er i overkant glad i humor, og er et levende bevis på at humor er svært akseptabelt i ingeniørbransjen.