Jan Gustav Heber

Utviklingsingeniør/Daglig leder - Domestech AS

Liker

Utendørs, Langtur, Backpacker, Sydentur, Digital, Brettspill, Håndverker, Katt, Casual, Sporty, PC, Pratsom, Forskning

Jobb

Har akkurat startet opp eget firma, hvor jeg skal utvikle en plattform som vil være godt egnet innenfor områdene som intelligente hjem og velferdsteknologi. Arbeidet består i å utvikle komponenter i form av programvare og maskinvare som kan benyttes i slike systemer. Utviklingen finansieres delvis med støtte fra statlige aktører og en del tid går derfor med til søknadsskriving. Videre er det viktig å holde seg orientert i markedet og på teknologisiden. Dette medfører en del møter og litt reising på kongresser.

Utdanning

Etter videregående begynnte jeg på en Masterutdannelse i Glasgow, Scotland. Dette var en veldig stor overgang både fordi jeg i utgangspunktet slet med språk og fordi forholdene var så enorme sammenliknet med videregående. Tiden i Skottland var kjempefin og jeg fikk med meg mye kultur i tillegg til teknisk kunnskap. Videre har jeg hatt halvårs opphold både i Tyskland og USA i løpet av utdannelsen. Dette har på samme måte vært meget interessant og lærerikt. At jeg gikk videre med en Ph.D etter endt opphold i Skottland var mer en tilfeldighet, men jeg angrer ikke på at jeg tok en doktorgrad. En lang og interessant utdannelse har gitt meg mulighet til å få jobber innen utviklingsavdelingene på en rekke høyteknologiske bedrifter.

Om meg

Bor på Nøtterøy med kone og 2 barn. Har brukt mye tid på huset, men nå går mesteparten av tiden til å bygge opp egen bedrift. Har ikke så mye fritid, men prøver å trene i ledige stunder; jogger, svømmer og sykler. I tillegg er det en del oppfølging av barna når det gjelder skolearbeid - spesiellt når det gjelder realfag. Prioriterer disse syslene fremfor å se på TV.