Jan Höper

Universitetslektor - Universitetet i Tromsø

Inviter

Rollemodellen er fullbooket og kan ikke inviteres.

Liker

Utendørs, Topptur, Vind i håret, Bokorm, Digital, Quiz, Spiller, Casual, Sporty, Te, Fargerik, PC, Pratsom, Ettertenksom, Biologi, Geologi, Barn

Jobb

Jeg prøver å gjøre den nye forskningen ved universitetet mitt forståelig, motiverende og relevant for elever og andre utenfor universitetet. Derfor møter jeg mange spennende mennesker hver dag, både lærere, elever og forskere. Det som gjør denne jobben til drømmejobben min er at jeg kan anvende all den kunnskapen jeg har lært i utdanningen og tidligere jobb, jeg kan følge med på alt som jeg synes er interessant som forskerne finner ut av og kan spre dette med begeistring til en eventuell ny generasjon av studenter.

Utdanning

Det mest interessante er mangfoldet i biologistudiet. Du får innsyn i mange forskjellige fagfelt, både i forbindelse med biologi og kjemi, men også pedagogikk, psykologi og IKT. Jeg føler at studiet har gitt meg en grunnleggende forståelse for prosessene som er basis for alt levende på denne kloden. Dette gjør det enklere å danne seg en egen mening om ting som skjer i en verden, der det meste er basert på naturvitenskapelig kunnskap. En annen fordel med et generelt studium som biologi, kjemi og pedagogikk er at det kan brukes og forståes i mange land. Hvis man er nysgjerrig og fleksibel, så åpner seg uante jobbmuligheter, og man kan jobbe hvor som helst i verden.

Om meg

Jeg er glad i mennesker, natur og forskning pluss tusen andre saker. Dette betyr at jeg ønsker egentlig flere liv for å følge opp alle mine interesser, for eksempel mer tid for å komme meg ut i naturen. Mitt råd til avgangselever: Bry deg ikke så mye om prognoser...velg det som du har mest lyst til å gjøre. Er du motivert for det du gjør, så blir livet spennende!