Jan Tore Fagertun

Forsker havbruksteknologi - SINTEF Ocean

Liker

Treningssenter, Utendørs, Topptur, Lagidrett, Backpacker, Håndverker, Sporty, Traktekaffe, Teamarbeider, Ettertenksom, Sjefete, Forskning, Design

Jobb

Jeg forsker på havbruksteknologi, det vil si tekniske løsninger for oppdrettsindustrien for mer optimal utnyttelse av fjorder, kysten og havet. Oppdrettsindustrien er i sterk vekst og utvikling, med mange spennende oppgaver som må løses.

Utdanning

Jeg valgte marin teknikk fordi jeg hadde lyst til å konstruere skip og båter. Utdanningen var omfangsrik, mange forskjellige fag - noen vanskelige og noen mindre vanskelig. Med mye lesing og øving gikk det greit. Det var også tid til fest og moro ved siden av. Etter at jeg begynte å jobbe har jeg i tillegg tatt en Master of Business Administration (MBA) innen admimistrasjon og ledelse, for å få mer forståelse for lederrollen i prosjekter og/ eller drift. Her var det også ledelse, organisasjonsteori, økonomi, markedsføring m.m. Mange spennende og fine diskusjoner med medstudenter, som var fra mange forskjellige bransjer, og med forskjellig bakgrunn.

Om meg

Jeg kommer i fra Alta i Finnmark, men har bodd mesteparten av livet "sørpå." Jeg er halv-aktiv syklist, har spilt fotball og håndball. Glad i friluftsliv og turer i skog og mark. Kjempeglad i å reise og oppleve nye kulturer. Jeg er far til ei jente født i 2008 og gutt født i 2012, og gift med kjæresten jeg ble sammen med under studiene min i Trondheim.