Jens Helge Rypestøl

Sivilingniør - Applica Consulting

Liker

Vind i håret

Jobb

Den første jobben min fikk jeg ved å sende inn søknader til fem bedrifter. Jeg var heldig og fikk tilbud fra alle fem. Mens jeg hadde denne jobben ringte jeg jevnlig til en studiekamerat. Han spurte meg hver gang: Når begynner du hos oss her? Etter tre års tid fant jeg at tiden var inne og har vært der siden.

Utdanning

Læreren min sa: Du må bli ingeniør. Jeg likte godt fysikk og matematikk på skolen. Gjennom speideren kom jeg i kontakt med radioamatører og ble selv radioamatør. Jeg hadde et byggesett med elektonikk og jeg bygde alle eksemplene jeg kunne med dette settet.

Om meg

Jeg liker veldig godt å seile. Jeg har vært med i speideren i mange år. Der ble jeg både introdusert til seiling, amatørradio, elektronikkbygging. Ikke minst lærte jeg å lede andre mennesker. Jeg liker å lage ting vi kan leke med. I speideren vi har laget mikrofoner som kan fange opp tale på 400 meter avstand. Når vi har vært i svømmehall har vi laget store bølger ved å hoppe opp og ned i takt - rekorden er 1,5 meter over bassengkanten!