Johan Dahl

Senior løsningsarkitekt - Cognite

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Kampsport, Vind i håret, Sporty, Traktekaffe, Espresso, PC, Mac, Ettertenksom, Superhelt, Barn

Jobb

Jeg begynte som konsulent for Accenture. Litt rådvill etter studiene om hvor det var best å jobbe følte jeg at livet som konsulent i et IT-selskap var et bra sted å starte for å få erfaring om hva yrkeslivet innebærer. Senere byttet jeg til IBM, som også utvikler nyskapende teknologi. IBM jobber nå mye med det som kalles "cognitiv computing" som betyr å lage IT-løsninger som simulerer tankeprosesser og er selvlærende, og jeg var så heldig å jobbe på et prosjekt hvor jeg kan fordype meg innen dette. Deretter jobbet jeg i et mindre selskap som heter bWise, hvor vi jobber med å hjelpe bedrifter å få innsikt i all informasjonen de har lagret. Nå jobber jeg i Cognite, hvor vi er i gang med å digitalisere den norske sokkelen og tilgjengeliggjøre nye muligheter for analyse, som maskinlæring på sensordata. Analytisk tankegang er nok den mest gunstige egenskapen man utvikler som realist. Dette kan benyttes i helt andre sammenhenger enn realfag og vil være nyttig overalt der man har å jobbe med komplekse problemstillinger.

Utdanning

Jeg valgte først utdanning innen fysikk og matematikk på NTNU av ren interesse for fagene. Det å kunne forstå den teknologien vi benytter til daglig og samtidig kunne få muligheten til å utvikle helt ny teknologi fascinerte meg. Dette synet fortsatte å utvikles underveis i studiene.Det var både krevende og vanskelig, men jeg fikk gode arbeidsrutiner, fant min nisje og fikk føle en stor grad av mestring på slutten av studiene.

Om meg

Med tre små barn brukes det aller meste av tiden til å være med dem. I tillegg jobber jeg i sosialkomiteen på jobben med litt arrangement for kolleger utenom arbeidstid. Jeg har også børstet støvet av en stand-up karriere og jeg er med i en del show som går i Stavanger og omegn.