Johanne Egge Rinholm

Prosjektgruppeleder i nevrovitenskap - Oslo Universitetssykehus

Liker

Utendørs, Ekstremsport, Synger, Casual, Kaffe Latte, Traktekaffe, Forskning, Biologi, Barn

Jobb

Da jeg begynte på masterstudiet måtte jeg velge en forskningsgruppe hvor jeg skulle gjøre masteroppgaven min, og det var egentlig ganske tilfeldig at jeg endte opp i den forskningsgruppen jeg kom til - hvor jeg ble i nesten ti år. Nå er jeg i ferd med å starte min egen forskningsgruppe i et spennende forskermiljø på Rikshospitalet. Her er det veldig hyggelige folk og mye interessant forskning. Jobben min er å forske på hjernen. Jeg er interessert i hvordan hjernecellene fungerer til vanlig og hva som skjer når forholdene endres under sykdommer som hjerneslag og demens. Dette er viktig for at vi skal kunne utvikle bedre medisiner mot disse tilstandene i fremtiden.

Utdanning

Jeg valgte å studere biologi fordi jeg synes det er spennende hvordan naturen, spesielt kroppen, er skrudd sammen. I tillegg hadde jeg lyst til å ha en jobb hvor jeg føler at jeg har mulighet til å gjøre en forskjell i verden: For eksempel finne ut noe nytt om hjernen som kan bidra til bedre behandling av sykdom. Da jeg gikk på videregående skole, visste jeg ikke hva jeg skulle bli og selv om jeg syntes biologi var gøy, var jeg ikke interessert i de andre realfagene. Jeg endte opp med å velge en blanding av biologi, drama og spansk som studieretning. Da jeg senere fant ut at jeg ville studere biologi, var det derfor et sjokk at jeg måtte studere kjemi, fysikk, matte og statistikk. Det ble et faglig tungt førsteår på universitetet med alle disse fagene, men jeg lærte masse og ser at jeg har nytte av dette nå.

Om meg

Jeg bor på Slemdal sammen med kjæresten min (som også er forsker og kommer fra Belgia) og sønnen vår. Nå som vi har barn, er det mindre tid til fritidsaktiviteter, men jeg prøver å få tid til å synge i kor, drive litt med fjellklatring, og være sammen med venner.