Johanne Fonnes

Ingeniør i Boring og brønn - Equinor

Jobb

Jeg jobber som ingeniør i Boring og brønn i Equinor. Etter at man har funnet et lovende område med olje og gass ved hjelp av blant annet geologi og reservoarsimuleringer, får bore- og brønningeniøren i oppgave å lage et brønndesign for å kunne bore ned til målene. Dette danner grunnlaget for produksjon av olje og gass på en effektiv og sikker måte. Jeg hadde, i løpet av studietida mi, sommerjobb i selskapet i to år. Videre skrev jeg masteroppgaven min for selskapet, og da var veien kort for å få fast jobb. Det hjalp nok også på at jobbmarkedet var veldig godt i 2006.

Utdanning

Jeg er oppvokst på Sandsli i nabolaget til flere oljeselskaper, og har en far som er ingeniør. Selv om jeg hadde kjennskap til utdanningen, var det ganske tilfeldig at jeg begynte å studere til sivilingeniør i Trondheim. Jeg vurderte også å studere økonomi eller biologi i Bergen. Da jeg valgte studieretning var jeg redd for at sivilingeniørstudiet skulle bli for krevende, men jeg innså raskt at det ikke var på langt nær så vanskelig som jeg hadde forestilt meg. Overgangen fra videregående skole til universitetet kan være stor for mange, men når man kommer inn i en god rutine og får en god studieteknikk går det fint for de aller fleste.

Om meg

Jeg bor i Steinsviken i Bergen sammen med mann og en liten jente som ble født i oktober 2010. På fritiden trener jeg, lærer spansk og reiser til spennende feriedestinasjoner som Peru, Brasil og Malaysia.