John Bjørn Fredrikson

Leder farmasøytisk produksjon - Takeda Nycomed

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Våt i håret, Vind i håret, Bokorm, Quiz, Håndverker, Sporty, Gourmet, Best uten boss, Forskning, Biologi, Astronomi, Geologi

Jobb

Jeg er leder for farmasøytisk produksjon. Faglig leder. Jobber med opplæring av personalet. Setter krav til rutiner. Jobber med prosess og produktutvikling. Har bruk for alt av fagene under utdannelsen.

Utdanning

Valgte utdanningen på grunnlag av en genuin interesse for medisin og medisinplanter og realfag generelt. Fikk innblikk i faget farmasi ved sommerjobber i farmasøytisk industri. Kjemifagene og biologifagene var relativt greie å følge med på. Størst utfordringer på faget latin. Det var ingen tvil om at fag knyttet til medisin , botanikk ,zoologi var det rette for meg. farmasi inneholder flere av disse fagområdene. Med videregående fra naturfaglinje var overgangen til realfag ganske problemfri.

Om meg

Jeg er medlem og med i styret for Norke akevitters venner, en forening som jobber for å formidle kunnskap om norsk mat og drikkekultur. Er en ivrig ølbrygger. Produserer også en rekke varierende produkter med råvarer fra norsk natur (sopp, bær, urter). Er meget glad i å bruke naturen til rekreasjon og kunnskapsformidling. Går mye på tur i fjell og skog. Elsker sjøen og båtliv. Er medlem av Skeptikerne.