John Magne R. Jørgensen

Daglig leder og UX Designer - Kodehuset AS

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Lagidrett, Våt i håret, Best med ball, Digital, HTML, Musikk på øret, Brettspill, Spiller, Håndverker, Te, PC, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Forskning, Astronomi, Zombie, Design, Barn, Fargeblyanter

Jobb

I min jobb utvikler vi ny programvare. Jeg er bindeleddet mellom teknologi og design og rollen min kalles User Experience Designer. Det er jeg som passer på at programvaren faktisk løser problemene til brukerene samtidig som den er lett å bruke. I selskapet hvor jeg arbeider har vi kunder og oppdrag som strekker seg fra tunge tekniske miljørapporteringssystemer for industrien til spill og sosiale apper på mobil. En arbeidsdag inneholder ofte diskusjoner foran en whiteboard sammen med kollegaer, produksjon av skisser og deretter koding for å få alt slik vi har planlagt. Når jeg startet å jobbe forsto jeg hva som var det viktigste jeg hadde fått med meg fra min utdanning. Jeg hadde bygd opp en plattform av kunnskap som jeg kunne jobbe videre med. I min jobb blir du aldri ferdig utlært. Bransjen endrer seg hele tiden, så det å kunne studere og forstå nye ting er en viktig egenskap i mitt yrke.

Utdanning

Jeg har alltid vært interessert i vitenskap og data. Det var derfor naturlig å velge realfagene på videregående. Det å se hvordan kunnskapen fra mattetimene kunne brukes til å beskrive og forstå kjemi og fysikk var veldig inspirerende. Siden jeg brukte mye av min fritid på data, ville jeg studere noe relevant. Samtidig ville jeg bruke mine kunnskaper innen informasjonsteknologi til noe spesiellt, det vi ofte i vår bransje kaller et domene. Telematikk er en retning som fokuserer på kommunikasjonsteknologi. som f.eks telefonsentraler og oppbyggingen av internett. Noe av utdanningen gikk på klassisk elektronikk. Her strevet jeg en del siden jeg helt klart likte fag med håndfaste regler. Andre fag som f.eks digital signalbehandling passet meg bra og ga dyp teknisk innsikt og praktisk erfaring. Vi laget smartkort-lesere, spill og fjernet lydstøy på samme måte som det gjøres i hodetelefonene som er populære nå for tiden. I løpet av studiene fant jeg min egen retning. Jeg var med å opprette en ny avdeling på skolen innen multimedia. På den tiden var det ingen ting som het UX Designer. Det viser hvor fleksibel høyere utdanning er. Du blir ikke utdannet til kun ett yrke, men får et sett med verktøy som gir deg mulighet til å forme fremtiden.

Om meg

Selv om jeg sikkert er det mange kaller en nerd, er jeg svært sosial. Bruker mye tid i fjellet og i kajakk langs kysten. Jeg liker ski så godt at jeg bruker rulleski om sommeren for å korte ned ventetiden. Spiller badmington og er fotballtrener for laget til sønnen. Når jeg skal slappe av ser jeg film eller spiller dataspill.