Johnny Hansen

Prosjektleder - Zephyr AS

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Sydentur, Katt, Sporty, Traktekaffe, Teamarbeider, Dans, Barn

Jobb

Faget mitt i dag er vindkraft. Jeg har erfaring innen tre faser av vindkraft i Norge: utvikling av en vindpark (fra ide/skissestadiet), bygging (tre vindkraftprosjekter) og drift (driftsleder i 1,5 år). I dag jobber jeg både med utviklingssiden (prosjektleder for 2 vindparker) og som fagansvarlig knyttet til bygging av en større vindpark. Det å få på plass gode tekniske løsninger for veier, turbiner, kabelanlegg etc samt forberede og inngå avtaler med leverandører er en viktig del av jobben. I dag bruker jeg ikke så mye av det jeg lærte på skolen, men det har kommet godt med som fundament for ting en senere har lært og erfart. Vindkraft synes jeg er et veldig interessant fagområde å jobbe innenfor ved at det spenner over så mange fagfelt (bygg/anlegg, elektro, mekanikk, maskin, it etc) samt at en får anledning til å møte interessante og dyktige mennesker i inn og utland. Dessuten er det en fin bransje hvor en produserer fornybar energi uten utslipp til naturen.

Utdanning

Jeg valgte bygg/anleggsfag primært fordi jeg hadde jobbet innenfor dette området i sommerferier og synes det var spennende. I utgangspunktet var jeg ikke noen typisk "realfagstype" ved at jeg kun greide meg sånn midt på treet og jeg var like mye (nesten mer) interessert i språkfag (gymnas/vdg). Studiet gikk ganske bra, men jeg måtte jobbe for å få greie karakterer.

Om meg

Jeg er en "ganske typisk" familiemann med voksne barn i dag. Som person er jeg relativt utadvendt og liker å omgås mennesker, noe jeg også gjør en del i jobben min. Jeg liker å holde meg i form og sykling og dans er noe av det jeg liker godt, gjerne sammen med min kone selvsagt!