Jørgen Andresen

Student

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Vind i håret, Digital, Quiz, Musikk på øret, Hund, Casual, Traktekaffe, PC, Teamarbeider, Ettertenksom, Superhelt, Design, Interiør, Arkitektur

Jobb

Som medlem i ION Racing er jeg så heldig at jeg får være med på det største studentprosjektet på UiS, og vi deltar i verdens største ingeniørkonkurranse for studenter. Denne konkurransen går ut på å bygge en racerbil i året der vi utvikler alt selv. Jeg har ansvar for at alle de tekniske systemene på bilen vår, og at ingeniørene skal følge regelverket vi er pålagt å følge når vi bygger en racerbil. Dette betyr at jeg hele tiden må følge med hva de forskjellige personene på laget utvikler så vi vet at alt kommer til å passe når vi setter ting sammen. Jeg har også endel ansvar for utviklingen av karbonfiber vi bruker for å bygge denne racerbilen vår. Dette gjør at jeg får jobbe med nye og spennende materialer. For meg og alle de andre på laget er det ingen ting som vil være en typisk arbeidsdag fordi vi gjør så mye forskjellig. Men hvis jeg måtte velge noe ville jeg sagt det er design og utvikling av ny teknologi og løsninger. Til dette bruker vi dataprogrammer til å designe med. Det beste er at jeg får et større kontaktnettverk, jeg får praktisk og god ingeniør-erfaring og jeg får drive med noe jeg synes er kjempekult. Samtidig er jeg sammen med venner og det gjør studiet mye mer spennende.

Utdanning

Jeg synes det er spennende med tekniske løsninger og ny teknologi. Som maskiningeniør får jeg jobbe med dette og det er veldig givende. Jeg er mest glad i fag der jeg kan sette to streker under svaret eller forklare noe med fysikk og matte. Det er heldigvis dette som går igjen i de fleste fagene mine. Det var litt tilfeldig at jeg kom hit jeg er i dag, men jeg er veldig fornøgd. Med master i marin- og undervannsteknologi har jeg kompetanse innen et bredt spekter av industi langs og utenfor Norges kystlinje. Dette spenner fra oljeplatformer med subsea infrastruktur, til fiskeoppdrettsanlegg og offshore-vindmølleinstallasjoner. Marine operasjoner og hydrodynamiske og hydrostatiske analyser av båter og platformer er også felt vi går i dybden av. Alt i alt, et spennende studie!

Om meg

Akkurat nå bruker jeg mesteparten av tiden med bil og skole. Men tidligere har jeg spilt fotball, gått på ski og drevet aktivt med seiling i mange år.