Jørund Dahle

Manager, Electrical systems and automation - Inpower AS

Liker

Utendørs, Topptur, Lagidrett, Våt i håret, Bokorm, Hund, Sporty, Traktekaffe, Ettertenksom

Jobb

Design av en ny type styre-, og kraftsystem til skip. Omfatter både drift av hovedpropeller, thrustere og andre forbrukere. Teknologien muliggjør store besparelser i brennstofforbruk, og dermed miljøet. Typisk arbeidsdag er å sette sammen løsninger som er attraktiv både på pris og miljøgevinst for kunden (verft og redere). Jobben krever mye koordinering mellom ulike leverandører, kolleger og en må kunne kommunisere godt med andre.

Utdanning

Liker samspillet mellom elektro og mekanisk. I dette tilfellet motorer og generatorer og forbrenningsmotorer som spiller sammen med elektriske nettverk og kraftelektronikk (frekvensomformere osv). I tillegg til teknologi er det å bidra til å redusere utslipp fra skipstrafikk en viktig faktor På skolen var matematikk og programmering kanskje de vanskeligste fagene, men dette rettet seg etter at jeg oppdaget hva en kunne bruke dette til i praksis. Anbefaler å henge med på de fagene som er "tunge" så lenge som mulig, for tilslutt blir ofte dette de artige fagene når en får brukt det i praksis.

Om meg

Fjellturer, skikjøring, svømming og undervansrugby er artig å drive med. Elsker Molde og områdene rundt, som kan by på det meste når det gjelder fysisk aktivitet og flott natur.