Judith Van Hagen

Strukturell Geolog - Equinor

Jobb

Ønsket mitt om å jobbe i Statoil var inspirert av medstudenter fra Norge som allerede gjennom studietiden fikk jobbe for Statoil. De var veldig positive, og det påvirket meg til å søke jobben i Norge. Jeg jobber som strukturell geolog, og leies inn av andre avdelinger i Statoil. Det betyr at jeg jobber kortere perioder ved ulike avdelinger (prosjektarbeid). Prosjektarbeid krever at jeg er selvstendig og effektiv. Det jeg liker best med jobben min er samarbeidet med ulike mennesker (forskjellig faglig- og kulturell bakgrunn, forskjellige erfaringsnivå, osv).

Utdanning

Jeg deltok på "Åpen dag" ved universitetet, og snakket med både studenter og lærere. Jeg visste lite om muligheten til å studere geologi på den tiden - men ble veldig inspirert av det jeg fikk høre, og det føltes fort riktig for meg å velge geologi som min utdanningsveg. Undervisningen besto av mye feltarbeid, og reiser i hele Europa. Dette gjorde studiet meget attraktivt og spennende. Noe av det viktigste gjennom studiet, var måten fagene matematikk og fysikk ble undervist på. Fagene hang ikke for seg selv, men utgjorde en del av geologifagene slik at de fikk en mening! Med unntak av geologi, var det ikke mange andre fagområder som interesserte meg (helse, service, økonomisk). Alle studium har fag som en trenger å jobbe litt ekstra med, og da er det innsatsen som gjelder. Geologistudiet har, sammenlignet med en del andre studier, mange obligatoriske undervisningstimer gjennom det første året. Jeg opplevde likevel stor selvstendighet og frihet som student. Jeg kunne gjøre alt ved siden av - og ha et rikt sosialt liv, med litt jobbing i helgene for å spare til reiser i sommerferiene. Jeg har hatt en fantastisk tid på universitetet og anbefaler det til alle!

Om meg

Jeg er Nederlandsk og kommer fra Den Haag (en by på Nordsjøkysten). Jeg har studert geologi i Amsterdam (hovedstaden i Nederland). Jeg kom til Norge i 2008, og begynte i min første jobb hos Statoil i januar 2009. Jeg er veldig opptatt av friluftsliv og prøver å fylle dagene mine med alt fra (is)klatring, sykling, gå på ski (alpint og langrenn) og lange turer i marka.