Kaja Jonsvik Aarskog

Struktur ingeniør - Vard Design

Liker

Utendørs, Topptur, Vind i håret, Best med ball, Hund, Casual, Te, Fargeblyanter

Jobb

Jeg jobber i Vard Design. Vi designer offshore fartøy for et internasjonal marked. Jeg jobber som strukturingeniør og prosjektingeniør. Som strukturingeniør beregner jeg stålet i båten, dvs rammeverket og får dette godkjent av klasseselskap som Det Norske Veritas. Når jeg jobber som prosjektingeniør passer jeg på at verftet får det de skal ha, og at alle avdelingene samarbeider. I Vard Design har vi i tillegg til strukturingeniører, maskiningeniører, hydro- og stabilitetingeniører, samt de som jobber med selve designet og utformingen.

Utdanning

Jeg ble tidlig klar over at jeg ønsket å studere ingeniør på NTNU. For meg var interessen for å lage og skape et produkt avgjørende. Høsten 2005 begynte jeg på Marin teknikk, et valg jeg ikke angret på siden. Studiet er teoretisk tungt, så man må være forberedt på lesing. Samtidig får man innsikt i mange spennende fagfelt innenfor styrkeberegninger, hydrostatiske beregninger og mye mye mer. Samtidig er det veldig sosialt og morsom å være student.

Om meg

Jeg kommer fra Østlandet, men valgte å flytte til Ålesund etter studiene for å jobbe i den maritime klynge her. På fritiden spiller jeg håndball for Ålesund HK og benytter meg av turmulighetene på Sunnmøre.