Kaja Nesbø

Strukturingeniør - Aibel

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Lagidrett, Best med ball, Fotballfanatiker, Sydentur, Musikk på øret, Casual, Sporty, Pyntet, Kaffe Latte, Te, Teamarbeider, Design, Interiør, Arkitektur

Jobb

Modellerer i hovedsak struktur, altså stål og stålprofiler, for Hammerfest LNG - Snøhvit. Strukturen modelleres i et 3D-program, så opprettes 2D-tegninger. Vi bestiller materialene og forbereder for prefabrikasjon og installsjon av strukturen.

Utdanning

Produktdesign er en sammensatt utdanning av ca 70% maskiningeniør og 30% design. Utdanningen bygges mest på fagene matte, fysikk, mekanikk og materialteknologi. Du får en grunnforståelse for hvordan alt er bygd opp rundt oss, og kan gjøre vurderinger rundt de fysiske lovene og teknologien vi omgir oss med i produktene rundt oss. Utanningen har også en design del som gjør deg bevisst på det estetiske ved produkter, men også gjør det praktiske rundt hvordan produktet skal lages, settes sammen, brukes og eventuelt gjennvinnes/resirkuleres.

Om meg

Jeg er født og oppvokst i Hammerfest. Har alltid vært interressert i sport og natur, og har spilt organisert fotball fra jeg var 10 år. Matte var et fag som fanget min interesse tidlig, og som resulterte i valget å gå realfagslinjen på videregående. Rett etter videregående reiste jeg sørover til Vestfold for å studere Produktdesign. Som ingeniør og produktdesigner kan jeg kombinere min interesse for realfag og bruke kreativiteten for å utvikle et produkt, noe som passer meg og min personlighet. Jeg flyttet så hjem etter 3 år på skole og nyter tiden som ingeniør for Aibel i Hammerfest, mens mulighetene for videre studie enda er åpen. Fra 01.01.2019 tar jeg kun rollemodelloppdrag i Hammerfest.