Kari Vatne Eide

Byggeleder / Kontrollingeniør - Statens vegvesen

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Vind i håret, Bokorm, Quiz, Brettspill, Synger, Håndverker, Hund, Casual, Sporty, Traktekaffe, Sort-hvitt, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Sjefete, Geologi, Superhelt, Dans, Design, Barn, Interiør, Arkitektur

Jobb

Etter å ha fullført et toårig traineeløp hvor jeg har jobbet både hos entreprenør og rådgiver, har jeg nå startet jakten på nye erfaringer som kontrollingeniør i Statens Vegvesen. Som nyutdannet ingeniør i en trainee-stilling var arbeidsoppgavene svært varierte, og ingen arbeidsdag er lik. Jeg fikk muligheten til å prøve ut mange forskjellige arbeidsområder for en ingeniør, og kan på denne måten testet litt ut hva jeg har lyst til å jobbe med videre. Nå venter nye utfordringer som byggeleder og kontrollingeniør for betongrehabilitering i flere bruprosjekter.

Utdanning

Da jeg var 16, var min store drøm å bli musikalartist, og jeg begynte derfor på danselinjen på videregående. Midtveis i andre året, fikk jeg ryggproblemer og måtte bytte til allmennfag. Her begynte jeg å slite med matematikken, og motivasjonen falt betrakelig. Derfor valgte jeg bort matematikk og fysikk. Etter videregående valgte jeg derfor å ta et jobbeår, mens jeg prøvde å finne ut hva jeg ville med livet. Jeg endte opp med å studere bygg-konstruksjon etter å ha gått ett år på en interiørkonsulent-utdannelse på fagskole. Her fant jeg fort ut at det var mer interessant med bygningsteknikk og teknisk tegning, enn møbler og tapeter. Siden jeg hadde droppet matematikk på videregående, måtte jeg ta forkurs før jeg begynte på ingeniørutdannelsen. Her møtte jeg gode lærere og et godt studiemiljø, og dette førte til mestring. Det er veldig spennende å få være med i en bransje som er veldig allsidig, og som gir mange varierte arbeidsoppgaver. Ingen arbeidsdag er lik, og man lærer alltid noe nytt. Det er også gøy å få være med på å skape bygninger, monumenter og andre ting som setter spor i omgivelsene våre.

Om meg

Ved siden av studiene jobbet jeg som mentor og prosjektleder hos ENT3R ved Høgskolen i Ålesund. Her gikk jobben min ut på å motivere ungdom til å satse på realfag, og dette var en jobb jeg trivdes veldig godt i. Jeg er alenemor til en jente på 8 år. Elsker å synge, og sang i Aalesund Operakor da jeg studerte. Ellers liker jeg å gå turer, lese bøker, skrive, og drive med bueskyting. Jeg liker det som får meg til å smile og le, og det gjør jeg mest mulig! Med en god dose selvironi forsøker jeg å by på meg selv, for å vise at det er ikke alltid ting går som planlagt, men at det likevel ender godt til slutt.