Karoline Nielsen

Student

Liker

Treningssenter, Ekstremsport, Vind i håret, Sydentur, Digital, Musikk på øret, Katt, Casual, Sporty, Laid-back, Pyntet, Fargerik, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Forskning, Biologi, Superhelt, Dans, Design, Mote, Barn, Fargeblyanter, Interiør

Jobb

Ved siden av studiene er jeg mentor og prosjektleder i ENT3R Trondheim - verdens mest givende arbeidsplass! Som mentor får jeg nemlig være rollemodell hver eneste uke, og jeg blir god venn med elever fra hele Trondheim. Hver mandag møter jeg en fast ungdomsgjeng, og vi leker oss med lekser i matematikk, kjemi, fysikk og annet, i tillegg til at jeg booster hverdagen deres med realfag. Hovedoppgaven min er å motivere elevene til å arbeide med fagene, både underveis i timen, men også på egenhånd. Uten inspirasjon og motivasjon kommer man ikke langt, tror jeg. Derfor er det kjempegøy å få være med å utgjøre en liten forskjell, ved å vise hva realfag egentlig kan brukes til. Dette har jeg lyst til å gjøre mer av, blant annet ved å reise ut på skoler som Rollemodell :-)

Utdanning

Min utdanningsvei er passe spesiell, men historien er langt fra unik. Gjennom barne- og ungdomsårene var jeg alltid nysgjerrig på matematikk og naturfag, og jeg ville stadig vite mer om verden og naturen. Hvordan kan man beskrive musikk med likninger? Bunner alt ut i evolusjonsteorien, kanskje? Og hvorfor dukker det gylne snitt opp overalt? Spørsmålene tok aldri slutt .... og plutselig hadde jeg valgt studiespesialisering med fordypning i realfag. Idrett, media og naturbruk - det var bare å glemme det. Jeg skulle bli realist, og det kvikt! Videregående kom, og gikk. Etter tre år med kjemi, fysikk, biologi og matte var jeg sikker på at DETTE var artig. Men hva i alle dager skulle jeg bli? Medisinstudiet fristet, men jeg ville jo ikke bli lege. Det var ikke snakk om. Men kanskje jeg ville bli forsker? Valget falt på studiet industriell kjemi og bioteknologi. I 2012 ble nesen derfor vendt mot NTNU, fast bestemt på at det var sivilingeniør jeg skulle bli. ... men livet er ikke fullt så enkelt. Våren 2016, etter fire flotte år på (det jeg trodde var) verdens beste studie, ble jeg plutselig usikker. Hadde jeg egentlig valgt riktig? Kom jeg til å få jobb etter endte studier? Kanskje jeg egentlig ville bli lege? Løsningen ble at jeg søkte opptak til medisinstudiet, og da jeg fikk beskjed om at jeg hadde kommet inn - ja, da innså jeg at det ikke var noen vei tilbake. Jeg startet på medisinstudiet, og jeg trives usannsynlig godt så langt. Studiet er utfordrende på mange måter, og ingen dager er like. Jeg får hele tiden nye ting bryne meg på, samtidig som jeg får bruk for mange ting jeg lærte på siv.ing-studiet. Hverdagen er fantastisk og jeg nyter studentlivet til det fulle!

Om meg

Jeg er ei aktiv jente med mange jern i ilden, både på og utenfor skolen. Hverdagen fylles med forelesninger, lange lunsjer med medstudenter, filmkvelder, vinkollokvie, lesesal, klasseturer, NTNUI Ridning, swingkurs, MSO, Nintendo Wii, ENT3R og alt mulig annet. Jeg er også glad i en god TV-serie, blant annet Breaking Bad (obligatorisk å se som kjemiker), Game of Thrones, Suits, Gossip Girl, SKAM, Better call Saul, Making a murderer, Side om side, Nobel og House.