Kathrine Gregersen

Engineer PlatformTech - Equinor

Liker

Treningssenter, Lagidrett, Vind i håret, Best med ball, Sydentur, Bokorm, Håndverker, Casual, Pyntet, Gourmet, Traktekaffe, Te, Teamarbeider, Ettertenksom, Sko

Jobb

Jeg jobber i Equinor (Tidligere Statoil) som ingeniør innenfor en avdelingen som jobber med stigerør og rørledninger. I avdelingen min har vi et særlig ansvar for forskning og teknologi innen rør. Det vil si at vi både prøver å finne løsninger på nye utfordringer, samtidig som vi også prøver å finne ut hva som har skjedd når ting ikke blir som vi hadde tenkt, for eksempel når rør har blitt ødelagt. Jeg ble ansatt som "Graduate" (altså nyutdannet) i 2016 i daværende Statoil. Jeg har jobbet på samme avdeling hele tiden, men hatt forskjellige arbeidsoppgaver. I starten jobbet jeg med analyse av rør som brukes i boreoperasjoner i blant annet Nordsjøen. Nå jobber jeg med de rørene som skal ta oljen opp av reservoaret, og mest med områder som Brasil og Canada. Jeg sitter for det meste på det samme kontoret, men er innimellom ute å besøker kunder, eller ser det vi jobber med "live". Jeg bruker mye av det jeg lærte på universitetet, og må innimellom dra fram de gamle lærebøkene mine også... Noe av det jeg liker best med jobben min er at jeg hele tiden lærer nye ting, og at jeg føler at jeg bidrar med noe som er viktig for samfunnet. Innimellom får jeg også muligheten til å reise ut for å fortelle om jobben min, og det synes jeg er veldig gøy!

Utdanning

Jeg visste tidlig at jeg hadde lyst til å jobbe med realfag når jeg ble voksen. På videregående tok jeg derfor studiespesialisering med full fordypning i matte, fysikk og kjemi. Derifra bar ferden videre til NTNU i Trondheim, hvor jeg tok en sivilingeniørutdannelse i marin teknikk, med fordypning innenfor marine konstruksjoner. Jeg fant ut på videregående at jeg hadde lyst til å bli ingeniør, og studere i Trondheim, men å velge linje synes jeg var vanskeligere. Noe av det beste med Trondheim og NTNU var for meg det gode studiemiljøet. Under studietiden var jeg blant annet med som frivillig under UKA - Norges største kulturfestival, en festival arrangert av ca.1500 frivillige studenter og som strekker seg over 3,5 uke.

Om meg

Når jeg ikke er på jobb bruker jeg tiden på familie og venner. Jeg liker å lage mat, strikke, lese bok, reise og være ute. Jeg liker godt å være ute i båt, og det passer jo bra for en marin ingeniør. I tillegg bruker jeg ganske mye tid på å pusse opp der jeg bor, en fin mulighet til å vise ingeniørferdigheter i praksis!