Kathrine Myhre

CEO/Administrerende direktør - Oslo Medtech

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Vind i håret, Hund, Espresso, Te, Teamarbeider, Pratsom, Best uten boss, Forskning, Barn, Arkitektur

Jobb

Som leder av næringsklyngen Oslo Medtech (www.oslomedtech.no) jobber jeg med å stimulere kunnskaps- og næringsutvikling innenfor helse- og omsorgsektoren. Oslo Medtech består av hele 170 organisasjoner og virksomheter - som spenner fra forskningsinstitusjoner, sykehus, kommuner og sykehjem, bedrifter som utvikler produkter, systemer og løsninger for helse og omsorgssektoren, investorer, underleverandører, inkubatorer, designselskaper og distributører som hjelper til med å få norske produkter på det internasjonale markedet. Som leder av oso medtech er jeg ansvarlig for å planlegge og iverksette klyngens aktivitet - og ikke minst - skape samarbeid mellom alle klyngens aktører. En vesentlig del av arbeidet gåt ut på å hjelpe grundere med å utvikle en ide til et teknologisk produkt eller løsning, i både det norske, Nordiske og globale markedet.

Utdanning

Min faglige bakgrunn er statsvitenskap - og mastergraden, som jeg tok i England, handlet om hvor integrert norsk forskningspolitikk er i det Europeiske systemet. Jeg har siden endt utdanning jobbet med teknologi og næringsutvikling - herunder å ta kompetanse og forskningsresultater fra medisin og naturvitenskapelige fagområder til produkter og løsninger ut i et marked i form av å etablere startupvirksomhet, eller lisensiere teknologi til norske og internasjonale bedrifter. Kombinasjonen av min samfunnsvitenskapelige bakgrunn samt mange års erfaring fra arbeid med innovasjon og næringsutvikling i tilknytning til forskning ved Universitetet i Oslo og sykehusene i Oslo og Akershus gjør at jeg evner å formidle hvordan kunnskap og teknologi kan komme til anvendelse hos nærings- og samfunnsliv.

Om meg

Jeg er en samfunnsengasjert person, som syns det er inspirerende å være med å bidra til verdiskaping i Norge - og internasjonalt. Som leder av Oslo Medtech får jeg anvendt hele min kompetanse og bakgrunn - inkludert gleden av å møte nye, kompetente og interessante mennesker - og å koble disse og deres virksomhet med andre som kan ha interesse og glede av å møte hverandre. Privat liker jeg å holde meg aktiv gjennom løping, turer i fjell, skog og mark - samt ski om vinteren og kajakk om sommeren. Litteratur, teater og musikk er også interesseområder.