Kirsten Redmond

Nærings-PhD kandidat, konsulent og forsker - BiotaTools AS

Liker

Lagidrett, Våt i håret, Best med ball, Forskning, Biologi

Jobb

Jeg jobber med utvikling av nye biosensormetoder, for bruk i miljøovervåkning. Metodene er tenkt først og fremst til bruk av skjell, siden de er veldig godt tilpasset denne type sensor. Jeg trives veldig med næringsPhD-en, som gir en bra blanding av næring og forskning. Det er selvfølgelig spennende å være med på noe helt nytt også! Jeg elsker å lære, og med å jobbe med dette, så lære jeg noe nytt hver dag! Jobben er en herlig blanding med lab-basert forsøk, feltarbeid og dager foran PC. Det er veldig kjekt å kunne får hendene litt våte av og til. Jeg har vært heldig med å kunne reise mye på konferanse og kurs over hele verden, og treffe mange flinke forskere. Det gjør at utviklingen min er enda større enn hvis jeg skulle bare sitter foran et skjerm hele dagen.

Utdanning

Min utdanningsretning ble formet litt underveis. Jeg tok bachelorgraden i New Zealand, og ble interresert i akvakultur gjennom et fag i mitt siste år. Da bestemt jeg meg for å flytte til Norge og ta en mastergrad i havbruksbiologi, men tanke på miljøeffekter. Over noen år så peket retningen min mot skjellbiologi. Når jeg så en jobb og nærings PhD stilling innenfor miljøeffekter på skalldyr, var mitt neste valg lett!

Om meg

Utenom studiet så er jeg styremedlem i Norge Rugbyforbund, og har vært landslagsjef for det norske damelandslaget. Å være så involvert i en idrett er noe som krever mye tid og energi, men det er også veldig kjekt å ha en avbrekk fra studiene noen ganger. Jeg tror min personlig utvikling fra den sports admin side er like stor som under min utdanning, selv om de er veldig forskjellige!