Kristian Lium

Senior ingeniør - Nammo Raufoss

Inviter

Rollemodellen er i permisjon og kan ikke inviteres.

Jobb

Jobben min går ut på å utvikle rakettmotorer. Det betyr at jeg, som del av et større team, har ansvar for beregning og design av hvordan rakettmotoren ser ut innvendig. Kort fortalt inneholder en rakettmotor et drivstoff som i utgangspunktet ser ut som og føles som viskelær. Min oppgave er blant annet å bestemme hvor fort drivstoffet skal brenne og hvor stor overflate det skal ha til en hver tid.Jeg ble tipset av en professor der jeg studerte at de trengte flere ingeniører på Nammo. Så jeg sendte en åpen jobbsøknad og fikk jobben kort tid etter:)

Utdanning

Jeg valgte å bli ingeniør fordi det gav meg så store valgmuligheter både i videre utdanning og i arbeidsmarkedet. Du utdanner deg ikke til en bestemt jobb som ingeniør, men får kompetanse som kan brukes i mange forskjellige bedrifter. Det viktigste du lærer på universitetet er å lære seg å lære. Det høres kanskje litt rart ut, men det er faktisk helt sant.

Om meg

Flyttet til Gjøvik etter å ha studert på NTNU i Trondheim i fem år. Jeg har trent Taekwondo i ti år og har svart belte, men nå driver jeg mest med klatring om sommeren og skikjøring om vinteren. Ellers synes jeg det er artig å jakte, men det blir det heller ikke så mye av for tiden. Jeg har akkurat kjøpt meg et nytt gammelt hus som trenger til oppussing, så det kommer til å ta mye av tiden min til sommeren.