Kristian Svela Øglænd

Sivilingeniør - Rambøll Norge

Liker

Utendørs, Topptur, Bokorm, Quiz, Musikk på øret, Håndverker, Casual, Traktekaffe, PC, Teamarbeider, Pratsom, Barn

Jobb

I jobben min har jeg ansvar for å beregne og tegne konstruksjoner. Konstruksjonene varierer fra enkle bjelker og søyler til hele bygg som boligblokker, sykehus, fundamenter for oljerør m.m. Når jeg jobber som fagansvarlig er jeg ansvarlig for mitt fag, konstruksjonsteknikk, i prosjekter. Dette medfører kostnadsstyring, fremdriftsplanlegging, ressursutjevning. Rambøll er et internasjonalt firma og jeg har jobbet med kolleger fra Storbritannia, Danmark, Polen og India.

Utdanning

Byggingeniør var det naturlige valget for meg da jeg også har fagbrev som tømrer. Etter ungdomsskolen var jeg noe skolelei og hadde ikke den beste motivasjonen. Da valgte jeg å gå tømrerlinjen på videregående hvor jeg trivdes godt, men jeg hadde alltid planer om å ta en annen utdanning også. Etter å ha fått fagbrevet gikk jeg ett år på forkurs for ingeniør før jeg tok bachelor på Høgskolen i Bergen, og mastergrad på Universitetet i Stavanger. Jeg var en typisk skippertakstudent og strevde dermed relativt ofte med fagene som krevde mye arbeid og forståelse, men kom meg likevel greit gjennom alle fagene. Jeg tenkte aldri på en annen utdanning mens jeg studerte, men i ettertid kunne jeg ønske jeg hadde vært mer opptatt av IKT og programmering, dette er ting jeg kunne fått bruk for i mitt arbeid i dag.

Om meg

Jeg har samboer og et felles barn på fire år, så tiden går for det meste til familieliv. Ellers liker jeg å stå på ski (telemark), spiller av og til gitar, spiller fotball og løper i ny og ne. Elsker quiz nesten like mye jeg elsker å har rett.