Kristin Fjellvang

Prosjekteringsleder - AF Gruppen

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Bokorm, Musikk på øret, Spiller, Hund, Traktekaffe, Fargeblyanter

Jobb

Du passerer dem nesten hver dag, disse brakkene ved siden av byggeprosjekter. Ved siden av brakken er det stillaser, kraner, og folk i selvlysende, skitne klær. Inne i en sånn brakke sitter jeg og koordinerer og kontrollerer tenkingen bak det som blir utført. Det er så mange som er med i planleggingen av disse byggeprosjektene: arkitekter, konstruksjonsingeniører, eksperter på brannsikring, lyd, elektro, VVS og geologi, for å nevne noen. Og å passe på grensesnittet mellom alle disse partene, det er det min jobb går ut på! Arkitekten kan ikke designe noe som ikke ivaretar krav til konstruksjon, og vi kan ikke sette en søyle i veien for vannledningene. Har vi nok vinduer til å få inn nok lys? Har vi så mange vinder at det er iskaldt om vinteren? Og hva skjer om det kommer en flom? Ingen dag på jobben er lik. Alle har fått med seg oljekrisen som rammet oljenasjonen vår, og jeg var en av de som måtte omstille seg i denne prosessen. Da var det godt ha en tung realfagsbagasje med seg som gjorde det mulig å søke seg til andre bransjer.

Utdanning

Med en familie hvor nesten alle er ingeniører hadde jeg hørt mange gode ord om Trondheim, og jeg hadde lyst på en god utdanning som sikret meg jobb. Det er klart at noen av fagene gav en ekstra utfordring, men veien gjennom studiet var spennende og utrolig lærerik. Jeg synes både materialer og statikk var spennende, og på universitet stod man ganske fritt til å spesialere seg på de fagene man likte best. Som maskiningeniør får man en god teknisk forståelse, og kan jobbe på tvers av flere disipliner. Du lærer deg også å lære deg ting!

Om meg

Glad i både fjell og asfalt. Den ene dagen er jeg på konsert, ned neste pakker jeg med teltet i sekken og stikker på tur. Har en fuglehund jeg er altfor opptatt av, og bruker mye tid på han.