Kristin Gellein

Senior Researcher - Equinor

Jobb

Jeg jobber nå som forsker ved Equinors forskningssenter på Rotvoll i Trondheim. Jeg jobber både med forskning innenfor kjemisk arbeidsmiljø og miljøovervåking. Forskning i Equinor er ganske annerledes enn det jeg gjorde av forskning på universitetet, da mye av arbeidet settes ut til eksterne. Jeg synes jobben min er veldig spennende og utfordrende og kunne ikke tenkt meg noen annen jobb. Det beste med min jobb er at den er spennende og utfordrende. I tillegg har jeg veldig gode kollegaer og gode utviklingsmuligheter.

Utdanning

Jeg har alltid vært interessert i realfag, og fikk særlig øynene opp for kjemi på videregående. Etter videregående startet jeg faktisk på informatikk på NTNU, men fant raskt ut at det ikke var noe for meg. Etter ett år på informatikk gikk jeg over til kjemi og det føltes med en gang mer riktig. Det er mye lettere å motivere seg for studiene når det er noe man synes er spennende. Jeg har tatt både mastergrad og doktorgrad i kjemi. Utdanningen er vanskelig og krever at man jobber hardt. Det hjelper imidlertid veldig når man synes det man studerer er gøy og spennende. Da jeg var ferdig med master hadde jeg absolutt ingen planer om å ta doktorgrad, jeg var mildt sagt veldig lei. Doktorgrad ble det likevel og det har kommet godt med i jobbsammenheng senere. Det lønte seg å stå løpet ut selv om det til tider var tungt og vanskelig.

Om meg

Jeg har alltid vært en veldig aktiv person som liker å ha mange jern i ilden. I dag har jeg ett barn og bor i Klæbu, nær både friluftsområder og skisenter. Jeg har vært aktiv rytter halve livet, men har nå lagt ridestøvlene litt på hylla. Jeg har også trent Kung Fu i mange år og har en gjeterhund som får meg ut av sofaen i all slags vær. Jeg liker å være ute i skog og mark både på sommer og vinterstid. Ellers er jeg veldig glad i å reise og se nye steder og møte nye kulturer.