Lars Helge Andersen

Sivilingeniør - Benteler Aluminium Systems Norway AS

Liker

Utendørs, Topptur, Håndverker, Sporty, Espresso, Pratsom, Barn

Jobb

Til daglig jobber jeg som leder i Verktøyfabrikken til Benteler på Raufoss. Vi leverer formeverktøy globalt innen Benteler familien til forming av ekstruderte aluminiumsprofiler. Hovedsaklig til støtfangersystemer, men også til andre strukturelle komponenter i bil. Kundene våre internt i Benteler ligger i USA, Mexico, Kina, Frankrike, Danmark og Sverige i tillegg til Raufoss. En typisk arbeidsdag består ofte av oppfølgingsmøter i pågående prosjekter på fremdrift og økonomi i tillegg til vurdering av nye prosjekter. Parallelt er det hele tiden fokus på utvikling og nye konsepter og tilvirkningsmetoder som kan forsvare posisjonen vår her på Toten. Det beste med denne jobben er å jobbe tett på andre i internasjonale prosjekt. Vi har et meget godt og inspirerende arbeidsmiljø med fokus på forbedringstakt.

Utdanning

Siden jeg er født og oppvokst på Raufoss, og liker meg veldig godt her, var det jo nærliggende å ta en utdanning som passet inn i næringsparken. Med bakgrunn i realfagene fra videregående søkte jeg meg derfor inn på NTH (nå: NTNU), berg B (metallurgi) i 1995. Visste fortsatt ikke i detalj hva metallurgistudiet gikk ut på, men fagretningen ble mer og mer interessant ettersom tiden gikk. Litt tøft var det nok de to første årene siden de stort sett bestod av store fellesfag med andre institutt i veldig store auditorier, men etterhvert som en selv kan velge fag og retninger ble det vesentlig bedre og mer motiverende.

Om meg

Jeg er altså da 42 år og bor på Raufoss sammen med kone og to døtre. Jeg liker å være i aktivitet på fritiden så skikjøring, sykling og fisking/jakt står høyt i kurs sammen med litt fotball og squash. Raufoss er et flott utgangspunkt for de fleste av disse aktivitetene og jeg trives veldig godt her. Kan egentlig ikke se at vi mangler noen annet enn noen skikkelige fjell i nærheten...