Lasse Schumann

Leder Teknologiutvikling - Bosch Rexroth

Liker

Utendørs, Friidrett, Håndverker, Hund, Casual, Traktekaffe, PC, Barn

Jobb

Mitt arbeid går ut på å utvikle og tilpasse produkter til Olje- og Gassindustrien. Jeg jobber sammen med kollegaer i Norge og i utlandet, gjerne organisert i prosjekter. Vi samarbeider også mye med kunder og leverandører for å finne best mulig løsninger sammen. En typsik arbeidsdag består av arbeid med tekniske spesifikasjoner og planer for produktutvikling. Det er også endel administrasjon og diskusjon hvem som skal gjøre de ulike oppgavene og oppfølging av at det blir gjort. Vi bygger prototyper som testes og vi selger løsninger til kunder. Jeg har brukt for mye av det grunnleggende jeg lærte om naturfaglige emner, språk og arbeid i grupper. Men, hver dag lærer man også noe nytt!

Utdanning

Å velge naturfaglig utdanning og etterhvert et ingeniørstudie var naturlig pga egen interesse for fagene og "tradisjon". Jeg hadde min styrke innen realfag. Språk og sosiale fag fant jeg ikke så interessant. Etter videregående hadde jeg et års feilskjær mot en økonomiutdanning (protest), men fant snart den rette vei. Overgangen fra videregående var egentlig grei, selv om arbeidsbelastningen på høyskole/universitet er betydelig høyere.

Om meg

Fritiden bruker jeg mest med familien. Vi har en seilbåt som vi bruker mye, og ellers har barna mange aktiviteter som må følges opp.