Lena Solli Sal

Rådgiver vann og miljø - Asplan Viak

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Hund, Sporty, Laid-back, Fargerik, Teamarbeider, Ettertenksom, Forskning, Biologi, Astronomi, Dans

Jobb

Jeg er ansatt som rådgiver hos Asplan Viak i Tønsberg. Der jobber jeg primært med overornet VA-planlegging. Tidligere har jeg jobbet som rådgiver innen VA-prosess for Sweco i Seljord, og prosjektleder/driftsingeniør for Nedre Romerike Vannverk (NRV) og Nedre Romerike Avløpsselskap (NRA) som deler administrasjon (og en del andre fellesfunksjoner). Mine arbeidsoppgaver var blant annet å lede prosjekter*, forbedringer innen renseprosessene, forskningsprosjekter, omvisninger på vannverket og renseanlegget for skoleklasser, studenter m.fl., oppfølging av strategiarbeid, risikoanalyser osv. Prosjektene han vært innenfor rehabilitering av prosesstrinn, anskaffelse av nytt utstyr til prosessene eller til ledningsnettet, ombygginger osv.

Utdanning

Jeg valgte sivilingeniørutdanningen i kjemi- og bioteknologi (nå industriell kjemi- og bioteknologi) fordi jeg alltid har vært veldig glad i naturfag og jeg fikk veldig sansen for kjemi på videregående. I tillegg tenkte jeg at sivilingeniør er en trygg og god tittel å ha i arbeidslivet. Det morsomste og mest interessante med studiet, var å lære mer om "livets kjemi". Jeg valgte bioteknologi som studieretning og syns det var veldig interessant å lære om biokjemi (kjemien i cellene), cellebiologi, molekylærgenetikk og mikrobiologi.

Om meg

Jeg liker meg best ute i skog og mark med hunden min, Molly. Ellers liker jeg å lese populærvitenskapelige bøker, skravle med gode venner, slappe av i sofaen og spise god mat.