Linda Malm Schmidt

ingeniør - Frogn kommune

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Lagidrett, Vind i håret, Best med ball, Sydentur, Musikk på øret, Hund, Sporty, Traktekaffe, PC, Pratsom, Forskning, Biologi, Dans, Smykker, Barn

Jobb

Jeg har til nå jobbet i 3 kommuner: Drammen, Moss og Frogn. Jeg har gjennom jobb i ulike kommuner lært meg til hva som fungerer en plass og utvekslet positive erfaringer mellom alle kommunene. Jeg har sett at vann og avløpsetaten er en plass som er preget av forgubbing og som skriker etter rekruttering. Dette er grunnen til at jeg vil oppfordre andre å ta valget om å ta kommunal teknikk. Kommunen er en sikker og trygg arbeidsplass med mange spennende utfordringer. Mitt hovedområde er avløp. Jeg skal utarbeide ny hovedplan i avløp og ha ansvar for oppfølging av bekkeprøver. Fra tidligere har jeg erfaring med sanitæranmeldelser i forbindelse med byggesak, private vannlekkasjer, oppfølging av varseler og pålegg. I tillegg har jeg sittet arbeidsutvalget i VA-yngre i 3 år og sittet som leder av Norsk Juniorvannpris i 7 år. Det beste med jobben er at jeg lærer nye ting hele tiden og er med på å forme min egen hverdag.

Utdanning

Jeg har alltid likt realfag. På videregående hadde jeg både matte, kjemi, biologi og fysikk. Favorittfaget mitt var nok biologi og synes at fysikk var vanskelig og kuttet ut dette i 3 klasse. Etter videregående startet jeg på høyskolen i Hedmark avdeling jord, vann og planteteknikk. Skiftet linje siste året til Miljøteknologi. Første året måtte vi gjennom realfag som matte, kjemi, EDB, statistikk, forvaltningsrett og bedriftsøkonomi. Etter å ha fullført utdanningen i høyskolen i Hedmark startet jeg på NMBU hvor jeg gikk studieretningen jord, vann og plantefag. Jeg kom inn på høyere årstrinn. Jeg valgte følgende hovedkurs: økologisk entomologi, vannforurensningelve- og innsjøøkologi. Hadde jeg kunne valgt på nytt hadde jeg valgt å ta kommunalteknikk. Selv om jeg ikke hadde dette faget i studietiden har jeg lært mye via arbeidslivet. Er du villig til å lære er alt mulig. Overgangen fra videregående var ikke stor. Det var veldig hyggelig å bli kjent med folk fra andre steder av landet.

Om meg

Jeg liker å gå turer i fjellet og i skogen. Jeg liker å være sammen med familien, venner og kollegaer.