Linn Jordet Nygaard

Senior Director of Data Science - Unacast

Inviter

Rollemodellen er i fødselspermisjon og kan ikke inviteres.

Liker

Treningssenter, Digital, Quiz, Musikk på øret, Laid-back, Fargerik, Mac, Pratsom, Best uten boss, Dans, Sko, Interiør

Jobb

Jeg jobber med å designe og programmere noe som heter datavarehus. Det er en stor database der et selskap kan samle sammen informasjon fra mange kilder for å kunne ta bedre avgjørelser i framtiden. For eksempel bruker dagligvarekjeder datavarehuset sitt til å gjette på hvor mye varer de kommer til å selge. Det gjør de ved f.eks å koble sammen data om historiske salg, om værmeldingen og hvilke annonser som er planlagt. For hvis det er tilbud på populære grillpølser og det er meldt sol, da er det fint å ha et system som automatisk sender ut ekstra mye grillpølser i butikkene. Noen norske kommuner har brukt datavarehus til å lære mer om hva som gjør en skole god. Da kan sånne som jeg hjelpe dem med å finne ut hvilke data de behøver å samle inn, definere hva som kjennetegner en god skole også lage et dataprogram som regner ut hva de beste skolene gjør annerledes enn de andre og bruke det til å gjøre alle bedre.

Utdanning

Det jeg likte best med å gå på Indøk på NTNU var at det gikk så mange bra folk i klassen min. De hadde talenter på overraskende mange områder: musikk, teater, sport og imponerende erfaringer fra arbeidslivet. Også opplevde jeg for første gang at det var sett på som kult å få bra karakterer eller kunne svare på et vanskelig spørsmål i en forelesning, sånn var det ikke på det lille stedet jeg kom fra! Spesielt matematikken var noen hakk vanskeligere enn på videregående, men vi fikk hjelp fra eldre studenter og regnet en masse oppgaver også gikk det bra på eksamen for de fleste likevel. I løpet av studiene var jeg på utveksling til utlandet, et halvår i København og et halvår i Cape Town. Det var en fantastisk mulighet å få gå på andre universiteter og bli kjent med folk fra hele verden.

Om meg

Jeg jobber i oppstartselskapet Unacast. Vi samler data om hvordan folk beveger seg i den fysiske verden, og det er enorme datamengder, nesten 5 milliarder nye datapunkter hver dag. Tidligere har jeg vært konsulent og har boddo g jobbet i Sør-Korea, UK og Danmark. Utenom jobb driver jeg med ballett, yoga og foto. Også elsker jeg å reise, spesielt i Asia!