Magnus Moreau

Software Engineer - Silicon Labs

Liker

Utendørs, Topptur, Digital, Quiz, Brettspill, Bare tommeltotter, Espresso, Forskning

Jobb

Jeg jobber i et firma som heter Silicon Labs, selskapet lager små datamaskiner kalt mikrokontrollere for å koble hjemmet å andre ting på internett, internet of things (IoT). Eksempler inkluderer smartklokker, smarte lyspærer og kundene våre er foreksempel Polar, Fitbit og IKEA. Personlig jobber jeg med å lage systemer som hjelper kundene våre til å bruke disse mikrokontrollerne. Det er mye programmering, men også å lage systemer for å teste produktene vi lager, slik at de bare funker ut av boksen.

Utdanning

Via min vei i doktorgraden og senere ut i det private næringsliv er jeg først og fremst overrasket over hvor mye av det jeg lærte i STEM-fagene som ble relevant senere. Veldig ofte har jeg stoppet opp og tenkt, men dette er jo egentlig det samme som vi lærte på videregående.

Om meg

Jeg er også velig interessert i å formidle forskning til barn og unge. Jeg har blant annet hjulpet NRK med å lage en miniserie om fysiske enheter, som ble sendt på Newton og Schrödingers katt. Utenom jobb så har jeg en sønn på 1,5 år som tar mye tid, men jeg prøver også å få tid til litt hobby som inkluderer topptur, fotografering, sjakk, brettspill, dungeons and dragons og dataspillet hearthstone.