Maja Worren Legernæs

Student

Liker

Treningssenter, Utendørs, Digital, Hund, Laid-back, Kaffe Latte, PC, Pratsom

Jobb

Jeg var Software Chief i Revolve NTNU for team 2017, som er en studentorganisasjon hvor vi hvert år bygger en racerbil og konkurrerer i Formula Student Racing i flere ulike land over hele Europa. Ikke bare lagde vi nordens firhjulsdrevene elbil i 2016, en bil som også kjørte 0 til 100 km/t på 2.2 sek, men vi planlegger å forbedre dette i år, og sikter mot pallen i den aller mest prestisjefylte konkurransen, nemling Formula Student Germany i Hockenheim! Til daglig ledet jeg en gruppe medstudenter fra forskjellige datastudier. Sammen skrev vi et selvdesignet program, skreddersydd for å ta inn data fra de forskjellige sensorene på bilen. Her tok vi i bruk lærdom fra både rene realfag og programmeringsfag vi har tatt i senere tid på universitetet. Det beste med et prosjekt som Revolve NTNU er i mine øyne at vi får satt teori i praksis etter så mange år med studier, på den kuleste og raskeste måten mulig!

Utdanning

Da jeg valgte studiet mitt, gjorde jeg det fordi jeg var interessert i informasjonssikkerhet, kryptering av data og andre aspekter av nettsikkerhet. Datateknologi og kommunikasjonsteknologi er to linjer som, til tross for store likheter, har distinkt forskjellige spesialiseringer. Heldigvis for alle som er noe usikre, er det lett å bytte mellom dem. Da jeg gikk på ungdomsskolen og videregående synes jeg realfag var greit, men det ble noen ganger for teoretisk. Man kunne ikke se hva som kom ut av det på samme måte som med mange andre fag. Å se praktiske applikasjoner i et felt er vanskeligere og vanskeligere jo mer krevende feltet er, men av erfaring vil jeg også si at det blir mer og mer givende når man da forstår det. Selv vurderte jeg mange utdannelser, men kom fram til at jeg heller ville hive meg ut i det enn å ta et friår eller gjøre noe annet, da all kunnskap er godt for noe, og jeg ville heller studere noe jeg kanskje ikke kom til å trenge for en grad enn å ikke gjøre noe. Dette tror jeg i senere tid var helt riktig valg. Overgangen fra videregående var brå, da det er mye mer å bli vant til enn fagene, men om man husker å slappe av innimellom blir studietiden den beste tiden så langt i livet, det mener jeg bastant.

Om meg

Utenom studiene mine har jeg min egen hest, som jeg konkurrerer med. Jeg liker også å trene, utendørs eller innendørs, med eller uten hund i bånd ved siden av. Ivrig spiller å dataspill (som mange andre fra datastudier), og low-key negativ mot konsoller. Win/Linux forkjemper, generelt imot å kjøpe ferdigbygde PC'er.