Mali Mærk

Process manager - PHARMAQ AS

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Lagidrett, Våt i håret, Vind i håret, Backpacker, Bokorm, Quiz, Musikk på øret, Brettspill, Casual, Sporty, Laid-back, Te, PC, Best uten boss, Forskning, Biologi, Superhelt, Fargeblyanter

Jobb

Jeg jobber på et anlegg for farmasøytisk produksjon av vaksiner til oppdrettsfisk. Min rolle er oppfølging og optimalisering av de bioteknologiske produksjonsprosessene ved anlegget, samt fungere som bindeledd mellom utviklingsavdelingen og produksjonsanlegget. Tester, dataanalyser, faglige vurderinger, rapportering og generell problemløsning står sentralt i arbeidsoppgavene mine, og jeg har stort sett veldig varierte arbeidsdager. Jeg får brukt fagkompetansen min daglig, og lærer stadig noe nytt.

Utdanning

På videregående var jeg helt sikker på at jeg skulle jeg bli arkeolog! Men etter et par år på NTNU var det tydelig at det egentlig var realfagene som lå mitt hjerte nærmest. Så jeg hoppet av arkeologistudiene, og begynte istedet på bioteknologi ved NTNU. Her traff jeg blink, og motivasjonen for å lære økte betraktelig. Jeg synes det er spesielt interessant å se hvordan levende organismer fungerer på molekylærnivå, og er fascinert over den enorme variasjonen og potensialet som finnes blant mikroorganismer, og ikke minst hvordan dette kan utnyttes i innovasjon og teknologi.

Om meg

Jeg er veldig glad i å reise. Jeg mener sykkel er et overlegent transportmiddel (iallfall i byen). Jeg er en evig optimist, men også realist. Og jeg er et oppkomme av ubrukelige biologifakta.