margit vik sundal

byggeleder - Bane NOR SF

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Våt i håret, Vind i håret, Backpacker, Digital, HTML, Katt, Sporty, Pyntet, Te, Fargerik, PC, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Sjefete, Dans, Smykker, Sko, Barn

Jobb

Tidligere har jeg vært prosjektleder for både boreutstyr til Nordsjøen og oppgradering av kraftliner i Aust Agder og for Ofotbanen i Narvik. Mye farlig arbeid ble utført av montørene. Nå er jeg byggeleder hos Bane NOR. Bane NOR eier jernbane-infrastrukturen og – stasjoner. Jeg følger opp arbeidet mellom Moi og Egersund: Det er flydd ut med helikopter og montert opp nye stålmaster langs jernbanesporet. Nå bytter de ut kjøreledningen som overfører strøm til togene. Det er gravd ned trekkerør og – kummer ved jernbanesporet og skal sveises inn nye skinner noen steder. Spennende arbeid utføres, og mange ulike fagarbeidere jobber her. Jeg følger opp at entreprenøren har de tegninger og underlag de trenger for å utføre dette, og arrangerer kontroller og befaringer. Jeg følger også opp at det betales det riktige for arbeidet. Jeg er mye ute i gul synlighetsklær og ser til arbeidet. Det er avtalt med NSB og godstog at det ikke kan kjøres tog når vi skal utføre arbeid f.eks hver formiddag og ettermiddag mellom 12 – 17. Derfor er det buss for tog. Sikkerhet er viktig, og jeg holder sikkerhetskurs for nye på anlegget. Jeg leder møter der vi går gjennom hva som er status, utfordringer, og f.eks aksjoner som vi i Bane NOR må gjøre for at entreprenøren skal kunne utføre arbeid. Vi måtte f.eks få inn noen som kunne fjerne skog langs jernbanesporet, og sette opp nye gjerder. Jeg har bruk for veldig mye av det jeg har lært under utdanning. Og så er det viktig å være glad i å samarbeide med forskjellige slags mennesker. Litt lite jenter her, men noen! Det er utrolig interessant å ut å se alt det bra arbeidet som skjer, og snakke med trivelige arbeidsfolk. Vi har det veldig hyggelig.

Utdanning

jeg likte å løse matteoppgaver, det var alltid veldig gøy å få til en litt vanskelig oppgave. Jeg hadde en veldig hyggelig fysikklærer som fikk meg til å bli nysgjerrig på alt om strøm, krefter, naturfenomener. jeg var overrasket over at tentamener og eksamener på videregående kunne være mer utfordrende enn på ingeniørutdanningen. å være student var veldig sosialt og gøy, derfor har jeg tatt mer utdanning etterhvert. Da jeg tok mastergraden min var jeg 40, og så interessant å samarbeide med yngre medstudenter!

Om meg

Jeg er gift med en mann som før jobbet offshore som rørlegger, men jobber nå i helseverket. Jeg er mamma til 4. Minstemann har gått på media og kommunikasjon på Sam Eyde, og er nå i gang med forkurs til ingeniør. Dattera vår studerer fysioterapi. Nest eldste sønn har tatt opp igjen fag og vil studere logistikk. Min eldste sønn har tatt mastergrad innen telekommunikasjon i Lisboa. I tillegg til at jeg i jobben har det veldig sosialt og samarbeider med mange kollegaer og kunder, så liker jeg på fritiden å besøke storbyer for å se på severdigheter, rusle rundt og forsvinne litt i mengden av mennesker og ting som skjer. Til våren blir det kanskje sykkelferie i Ungarn! Og jeg liker fjell- og skiturer. Det er herlig å gå innover fjellet, og ha god mat og drikke i sekken. Ganske ulike ting. ? Det er gøy i slalåmbakken også. Siden barna mine ikke lenger bor hjemme, bruker jeg mer tid på innetrening og joggeturer. Jeg løper terrengkarusellen i Aust-Agder, og skal igjen delta på Skagerakmila. ellers liker jeg en god film (ikke for mye action)