Mari Klokk Leite

Finansieringsrådgiver - Innovasjon Norge

Jobb

Jeg jobber som finansieringsrådgiver hos Innovasjon Norge i Møre og Romsdal. Jeg sitter på kontoret i Molde, og jobber mye opp mot næringslivet på Nordmøre.

Utdanning

Da jeg var ferdig med videregående var jeg som mange andre usikker på hva jeg ville studere. Jeg var veldig aktiv i idrett, og vurderte derfor å bli fysioterapeut. Men jeg fant ut at det var mer utdanningen enn yrket som tiltalte meg, og valgte heller det jeg følte var mer fornuftig i forhold til de jobbmulighetene som finnes. Siden jeg følte at jeg klarte meg bra i både tekniske og økonomiske fag sto jeg mellom siviløkonom og sivilingeniør, og fant ut at den beste utdanningsretningen for meg var industriell økonomi og teknologiledelse. Jeg kom ikke inn på første forsøk, men startet like godt på mitt andrevalg, kommunikasjonsteknologi. De fleste sivilingeniørstudiene er like de to første årene, så når jeg kom inn på ind.øk året etter kunne jeg bare bytte klasse uten at jeg hadde mistet noen fag. Det finnes ofte mange andre muligheter enn de som viser seg med en gang, så ikke gi opp om du ikke kommer inn på drømmestudiet på første forsøk!

Om meg

Jeg bor i Molde, og det er et fantastisk utgangspunkt for meg som er friluftsinteressert. Jeg er mye ute, og benytter blant annet tiden til toppturer på vinteren og terrengsykling og padling på sommeren. Da jeg bodde i Trondheim spilte jeg også fotball i Toppserien, men nå er fotballskoene lagt på hylla og jeg tilbringer mer tid i ulendt terreng. Ellers er jeg gift med Trond og har to barn. Jeg trives godt med å ha en utfordrende og krevende jobb samtidig som jeg kan nyte fritiden min til det fulle sammen med familie og venner!